Res - How I Do (2001)

Soul / Pop
Label: MCA

1. Golden Boys (4:40)
  2. They-Say Vision (3:37)
  3. 700 Mile Situation (4:28)
  4. Ice King (4:05)
  5. Sittin' Back (4:01)
  6. How I Do (4:48)
  7. If There Ain't Nothing (4:11)
  8. The Hustler (3:28)
  9. I've Known the Garden (3:51)
  10. Let Love (4:16)
  11. Tsunami (7:48)
avatar van lebowski
Die was haar tijd redelijk vooruit gezien de laatste track...

Social_Mask
Heb nog niet het hele album gedownload, lukt ook niet echt. Maar wat ik wel heb is echt geweldig!!! Golden Boys, They-Say Vision, Ice King en How I Do. Allemaal echt geweldige nrs. Moet deze snel ergens vandaan proberen te halen, want hij erg moeilijk te vinden.

Golden Boys is echt geweldig.

Social_Mask
Tot mn grote verbazing luister ik nu Golden Boys al 2 uur!!!
Ongelofelijk.

Social_Mask
Jah ik heb het hele album eindelijk, en ook ik hoop dat ze snel met een nieuw album komt. Ze heeft een apart, maar erg mooi stem. Heb hem volledig beluisterd en ik geef het voor nu 4*. Maar dit zal ZEKER stijgen!

Social_Mask
Zoals ik al dacht, ik verhoog dit naar 4,5*. Prachtig gezongen. En Golden Boys behoort tot mn favo Soul nrs.

Harco
Luister 'm nu pas voor de eerste keer. Doet me op bepaalde momenten denken aan Mama's Gun.

Harco
De stijl van de beats, plus de manier waarop beide vrouwen zingen. Zowel Badu als RES hebben een aparte manier van zingen (positief bedoeld). Qua stemgeluid is er natuurlijk wel een verschil.

En die vergelijking is positief, ja.

Berichten verplaatst naar RES

avatar van kemm
De laatste jaren zijn eigenlijk enkel de singles Golden Boys en They-Say Vision blijven hangen, hoewel het album al zowat sinds de release in de kast staat. Het zijn ook de nummers met de meeste punch en overtuiging, maar door nu het hele album nog eens op te leggen valt pas echt op hoe uniek haar sound was. Dit blijft hoofdzakelijk R&B/Soul met het betere drum- en baswerk, maar tegelijk kan je Res best een rock-attitude aanmeten. Hoe ze de nummers brengt, hoe de muziek wordt uitgewerkt, zowel in de energieke als de ingetogen momenten, het heeft gewoon lef. Haar ongezouten teksten vragen ook niet om een voorgebakken/opgewarmde sound, daarom zoekt How I Do alle mogelijk hoeken op in haar referentiële wereld. Het levert een soulsound op die geloofwaardig buiten de lijntjes kleurt en zwaar genoeg weegt om er na al die jaren nog plezier uit te halen. Eigenlijk jammer dat het hier bij gebleven is (want haar Idle Warship project met Talib Kweli is in al die jaren ook nooit echt van de grond gekomen).