Mel & Kim - F.L.M. (1987)

Pop / Dance
Label: Atlantic

1. F.L.M. (3:34)
  2. Showing Out (3:36)
  3. Respectable (3:23)
  4. Feel a Whole Lot Better (4:28)
  5. I'm the One Who Really Loves You (3:41)
  6. More Than Words Can Say (4:10)
  7. System (4:09)
  8. From a Whisper to a Scream (3:26)
  9. Who's Gonna Catch You (3:35)
  10. That's the Way It Is * (3:27)
  11. You Changed My Life * (3:27)
  12. Showing Out [Extended Version] * (7:16)
  13. Respectable [Extended Version] * (6:15)
  14. F.L.M. [Extended Version] * (7:51)
  15. That's the Way It Is [Extended Version] * (6:49)
  16. System [Alternative Mix] * (3:59)
  17. More Than Words Can Say [Extended Version] * (6:50)
  18. Respectable [Extra Beats Vocal] * (8:10)
  19. F.L.M. [Two Grooves Under One Nation Remix] * (8:14)
  20. I'm the One Who Really Loves You [Yoyo's 12" Mix] * (6:44)
  21. That's the Way It Is [Acid House Remix] * (7:40)
  22. System [Garage Vocal] * (7:23)
  23. Feel a Whole Lot Better [Yoyo's 12" Mix] * (7:40)
  24. Showing Out [The Mortgage Mix] * (6:28)
  25. That's the Way It Is [House Remix] * (6:44)
  26. Respectable [Shop Mix] * (6:18)
  27. F.L.M. [Sonic Remix] * (6:21)
  28. System [Original 12" Mix] * (5:46)
Die kapsels.

De singles waren wel erg lekker eigenlijk... Ze worden nog fijn vermengeld in een mix van Rex The Dog (electroDJ). Die is hier te downloaden (3,1mb, legale link).

avatar van brooklyn
showing out, heerlijke 80's classic

Eén van de zusjes is toch vrij snel na al het grote succes overleden ?

Dustyfan
Klopt. Mel bleek in 1988 kanker te hebben en is in 1990 daaraan overleden.

Dustyfan
Deze plaat was weer één van de vele afschuwelijke 'Stock, Aitken & Waterman'- producten. Oh, wat haatte ik dat trio dat voor allerlei beginnende 'sterren' liedjes schreef en produceerde en die allemaal op elkaar leken. Niks meer dan lopende-band-werk.

avatar van FisherKing
0,5
Braakellende van het zuiverste water.

avatar van Kos
Kos
Showing Out is oke .

Respectable ook.

avatar van FisherKing
0,5
vinden jullie Bij mij rollen dan mijn darmen samen en moet ik kotsen en poepen tegelijk. Zal wel aan mij liggen dan

Ik las net het bericht over het kotsen en poepen tegelijk, en ik verslikte mij in mijn thee en dacht dat ik niet meer bij kwam......
Maar zo erg is die muziek toch niet ? maar ja, je houdt ervan of helemaal niet, ik vind hun nog steeds leuk na zo'n 20 jaar, lekkere catchy 80's sound toch?

avatar van Madonna
Ik vind het een leuke cd dit. Het is zo gladjes, maar de disco deuntjes bevallen mij wel. Het zit toch goed in elkaar. "Whatever it is" vind ik leuk en "System" heeft ook een heerlijke disco beat.

-4-

avatar van FunkStar
Ohjee, Mel & Kim! Was ik vroeger helemaal gek van! Heb alle singles en ook dit album op LP.
De lange versie van Showing Out vind ik beter dan de single versie.

avatar van SirNoodle
dit was 1 van mijn allereerste cd's (cadeautje van een tante of zo, net nadat ik mijn discman had). Mijn versie heeft nog een extra combi-mix (respectable, flm en showing out door elkaar).

ben ik correct in mijn denken dat die f.l.m stond voor fun love money? ik herinner me vaagweg nog zo'n refrein.

tja, pretpop, de britney spears & co. van hun tijd...

avatar van musicfriek
SirNoodle schreef:

luisteraart
Ik ken hiervan alleen maar 'respectable' en 'Get fresh at the weekend', maar meer nog ken ik de vrolijke danspasjes van de dames.

Puur eighties nostalgie, maar ik zou graag het geheel, deze cd dus, nog eens integraal willen horen. Heb ik indertijd dus wel gedaan, maar ken de rest niet meer.

Geen kwaad woord over, want het was LEUK. maar sterren geven kan ik dus ook niet.

Voor wie van lekkere vrolijke '80-ties muziek houdt lijkt dit me wel een aandrader, dat zeker.

avatar van Pauluzz de BK
FunkStar schreef:
De lange versie van Showing Out vind ik beter dan de single versie.

Indeed, ik was ook een heuse fan. Alle 12es (en dat waren er maar uhmm.. 3.. neeh.. 4.. toch 5) en de LP en dan in tien soorten persingen. Ach die vroege verzamelwoede ook. Showing Out doet het overigens nog best goed in een DJset kan ik u vertellen.

Natuurlijk was dit geschreven & gefabriceerd door Stock, aitken & waterman. maar net als vele andere artiesten die met hun gewerkt hadden waren Mel & kim al bezig met het schrijven van hun eigen nummers voor een 2de album (net als rick astley dat ook deed). een van die nummers is nog uitgebracht als een solo single voor Kim "dont worry" . Het hele solo album is zo goed als geschreven door de zusjes appleby (het zou natuurlijk een Mel & kim album worden) Geweldige nummers!!Maar ja, gelukkig leven we in een vrij land en we mogen verschil van smaak hebben!!

SUPER!!!! 5/5

avatar van Marty McFly
Take!

Ik kan me op de lagere school nog herinneren dat een meisje hier fan van was en de Beatles maar "sloom en ouderwets"" vond.
Ik was toen las 12 jarige gelukkig wel zo verstandig om op te merken dat ze ook echt de balle verstand van muziek had.
IK moet hierbij wel terdege opmerken dat de heren stock,aitken en waterman in vergelijking met hun latere wanproducties zich artistiek
----relatief gezien dan----behoorlijk van hun beste kant lieten zien.
Zowel qua beats als qua melodieën heeft dit meer niveau dan de latere
---laten we wel wezen---Wangedrochten----Die de heren S,A en W voor andere ""artiesten"" wisten te ""produceren"".
Of liever gezegd:op wanstaltige wijze met veel gevoel voor wansmaak in elkaar flansten. Dit kan er dan nog mee door

avatar van musicfriek
Pretpop lees ik net hier, een wel perfecte omschrijving voor deze ehh.. muziek. Tracks 1 en 4 zullen het nog goed doen op de dansvloer, heb ze net even beluisterd en die nummers zitten gewoon best wel lekker in elkaar. Maar voor de rest bevat dit album totaal niks memorabel eigenlijk. FLM werd ook nog een single, maar die haalde het succes van voorgaande singles bij lange na niet. En dan die videoclipjes, wat aandoenlijk...

avatar van RogerV
Dit was nog zo vreselijk niet. Get Fresh en Respectable klinken in ieder geval nog steeds als een trein. Strakke dansplaten die al veel weghebben van de eurodance uit de 90'

Het is overigens een van de allereerste dingen die ik me qua muziek kan herinneren op de kleuterschool. Een paar meiden playbackten het wel eens.

Dit album is voor mij nog steeds erg goed. Het is in 2010 re-released met extra tracks, foto's en overige informatie. Een must voor de fans. Ik was en ben nog steeds een groot Stock Aitken Waterman fan. En ik vind dit een erg sterk album. Goede producties, sterke melodieën en niet te moeilijke teksten. Want waarom moet muziek toch bij veel mensen altijd politieke teksten of diepgang hebben. Als ik serieus nieuws wil horen, dan ga ik wel naar het journaal luisteren. Mijn leven is over het algemeen heel vrolijk en leuk en daar past deze muziek dus erg goed bij. En er staan trouwens ook een paar goede sfeervolle ballads op, zoals 'More then words can say', bijvoorbeeld. Helemaal solo gezongen door Kim Appleby. Dit album is een klassieker voor de disco/pop/dance tijd in de jaren 80. Vijf sterren van mij.

avatar van MIAB
Het is best een leuk pop album, zelfs nu nog. Hij krijgt van mij een ruim voldoende 3,5*

1. F.L.M. (3:34)  --- 2,5
2. Showing Out (3:36)  --- 3,5