menu

ADX - La Terreur (1986)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Frankrijk
Metal
Label: Sydney

  1. Les Enfants de L'ombre (5:12)
  2. Marquis du Mal (4:51)
  3. Alesia (5:57)
  4. La Terreur (4:19)
  5. Mémoire de L'Éternel (3:55)
  6. Le Blazon de La Honte (4:23)
  7. Tourmente et Passion (6:30)
totale tijdsduur: 35:07
zoeken in:
avatar van Sir Spamalot
4,0
Een jaar na het debuut Exécution verschijnt op een ander label het tweede album van deze Franse Speed Metal groep met een ongewijzigde line-up. Het is een kort album met zeven nummers in vijfendertig minuten, er verschijnen in onze tijden langere EP’s.

Na een korte keyboardintro barst Les Enfants de L'ombre los met de bekende ingrediënten: veel uptempo werk, veel knallend (twin-)gitaarwerk maar met minder hoog (en beter) zangwerk van Phil Grelaud. In Marquis du Mal komen die keyboards tegen het einde van het nummer opzetten. Opnieuw staat er een instrumentaal nummer op met Alesia, de stad waar Vercingetorix zich overgaf aan Caesar. La Terreur laat een midtempo nummer horen met de nodige twingitaren. Bij Mémoire de l’éternel wordt het gaspedaal weer ingedrukt. Bij le Blason de la Honte ontwaar ik invloeden van Iron Maiden, wie nam ze niet als voorbeeld? Bij afsluiter Tourmente et Passion wordt nog eens alles gegeven, goed zo!

Tweede album, consolidatie van de eerdere beloftevol stappen met zanger die aan kracht heeft gewonnen, fijne nummers met op godzijdank maar twee plaatsen keyboards. Frankrijk heeft fijne groepen afgeleverd dik twintig jaren geleden, eens verder kijken dan de traditionele Metal landen kan de moeite lonen. French Full Throttle.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:37 uur

geplaatst: vandaag om 16:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.