ADX - Immortel (2011)

2. Immortel (5:32)
  3. Pachydermus (5:01)
  4. Messe Rouge (4:16)
  5. Le Secrêt (4:09)
  6. L'Adieu Aux Armes (4:33)
  7. Baptême de Sang (3:11)
  8. Les Larmes du Diable (5:24)
  9. Le Carnaval des Lâches (4:43)
  10. Delirium (3:52)
  11. L'Ombre du Chasseur (4:07)
  12. Se Perdre (4:31)
  13. Le Dernier Geste (4:12)
  14. Vehuiah (1:34)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Voor jullie en mijn eigen gemak laat ik Terrreurs (zie mijn bericht daar) uit 2010 buiten beschouwing in mijn reis door het land van ADX. Dit is voor mij hun zevende studioalbum na het verrassend aardige Division Blindée uit 2008 én in een ongewijzigde bezetting met de oudgedienden zanger Phil Grelaud en drummer Didier Bouchard.

Een kort triest aandoend (zoals het weer momenteel) intro trapt dit album af en het gaat in de ADX stijl: vooruit met double bass en fikse gitaarsolo's, getuige vooral het titelnummer, Baptême de Sang, Se Perdre. Opnieuw is de zang van Phil Grelaud in het Frans. Helaas is het niet al goud dat blinkt, daarvoor vind ik dit album iets te lang duren en zitten de midtempo nummers (o.a. Délirium, Le Dernier Geste) niet goed in mijn vel. Toch blijft het genieten van fikse riffs, fikse gitaarsolo's en overwegend goede nummers, toch wel. Ik geef ook een pluim aan de voor mij heel genietbare productie en hun kwaliteit om nooit de melodie uit het oog te verliezen. Afsluiten doet men met een kort akoestisch outro.

Nog even vermelden voor de eventuele geïnteresseerden dat ook dit album in twee versies bestaat, geweldig toch? De digipack editie bevat een DVD met een optreden op Raismesfest in 2009. Kijk maar eens op Metal Archives: ADX - Immortel - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives - metal-archives.com. Geef dan iedereen die dvd, verdomme. Volgend album Ultimatum verschijnt in 2014, daarover later meer.