The Scene - This Is Real (1985)

Uitgebracht in eigen beheer

1. This Is Real (5:24)
  2. Possesed (5:00)
  3. (There Will Be) Luck (4:37)

met Kim Snelten

4. In de Buurt (3:34)
  5. Vreemde in Je Huis (5:38)
  6. Feel So Good to Know (Duivel) (2:54)
  7. Stil Stil Stil (3:58)
  8. Sabine's Gezicht (5:16)
Lang geleden dat ik deze gehoord heb.
The Scene hinkte hier op 2 gedachten, zowel in het Engels als Nederlands. Muzikaal was het vooral funk wat de klok sloeg. Totaal niet vergelijkbaar met het eerdere werk. Later deed "Wereld" op "Blauw" doet er nog enigszins aan denken, maar op deze plaat is het allemaal broeieriger. The was in zijn Engelse teksten ook een stuk directer dan in zijn Nederlandse...
Sabine's Gezicht heeft later nog een herkansing gekregen op de bevrijdingsdag single geloof ik.

Zijn er hier nog meer Scene liefhebbers die deze kennen?

avatar van radiohoofdnz
kopro schreef:
Lang geleden dat ik deze gehoord heb.

Zijn er hier nog meer Scene liefhebbers die deze kennen?

Heb de plaat inmiddels ook op mp3. De lp kocht ik nieuw in het oor te Hilversum. Veel gedraaid.

avatar van spoiler
Sabine's Gezicht is een van de beter nummers ooit door The Lau geschreven. Het neigt bijna naar een smartlap, maar o zo mooi en sfeervol!!
De latere versie als B-kantje van De single "Helden" heeft niet die mooie sfeer van het origineel op deze LP.