Edan - Primitive Plus (2000)

Label: Solid (I)

1. '83 Wildin (2:26)
  2. One Man Arsenal (3:43)
  3. Humble Magnificent (3:03)
  4. Migraine [Almight Dust Mix] (3:28)
  5. Key . Bored (1:39)
  6. Emcees Smoke Crack (3:43)
  7. #1 Hit Record (2:00)
  8. Syllable Practice [Original Version] (3:05)
  9. Skit (0:31)
  10. Rapperfection (3:28)

met Mr. Lif

11. Mic Manipulator (3:55)
  12. Primitive Plus (2:20)
  13. You Suck (3:49)

met Father Time

14. Run That Shit! (4:15)
  15. Ultra '88 (Tribute) (2:03)
  16. Syllable Practice [12" Version] (3:09)
  17. A.E.O.C. (3:04)
  18. Sing It, Shitface (7:37)
avatar van Osiris Apis
Edan's stem klinkt hierop anders dan op Beauty and the Beat. Edan dropt voornamelijk dikke punchlines.

En de 2e beatbox van de titeltrack lijkt wel hetzelfde als 'The Fine Print' van King Geedorah (MF DOOM).

'Rapperfection'

avatar van Osiris Apis
"I jerk off in my cereal" (#1 Hit Record)

ieuw

avatar van waxs
Doet me erg denken aan Quasimoto dit album.

avatar van waxs
"Run That Shit" heeft echt een belachelijke beat, fantastisch! Dit album is totaal niet te vergelijken met zijn opvolger zoals Osiris al opmerkt. Mij deed het denken aan Quasimoto, door de abstracte samples, het bewerkte stemmetje en de sfeer van de plaat. 4* Vind deze misschien nog wel "leuker" dan Beauty and the Beat.

VB1
Osiris Apis schreef:
"I jerk off in my cereal" (#1 Hit Record)

ieuw

Ooeh I love farting in the bathtub (Sing it shitface)

avatar van Jacktherapper
heel sterk album, one man show, dit !

Mr Lif gaat weer hard

avatar van Jacktherapper
yes, zondag nijmegen !

avatar van Chrisseh
Een dikke 3,5 , sterk album. Klinkt wel een stuk anders, 'onprofessioneler', dan Beauty and the Beat. Zitten een stuk of wat quotables tussen.

"The flyest on a 12 inch...
so is your girl, and she doesn't make records"

#1 hit record

Hahah, rijmelarij van niveau likmevestje, maar wel een harde punchline.

Rene1979
Een eigen sound die velen als te chaotisch zouden omschrijven.. Ik niet.. Wat een sund heeft deze gozer. Je verveelt je geen moment, en er verschijnt regelmatig een hele grote grijns op mijn gezicht. Een aanrader dit.

avatar van Silky & Smooth
Rene1979 schreef:

Dit zegt wel genoeg. Vette beats en Edan is ook nog een geweldig rapper met vaak grappige teksten!