Scorpions - Comeblack (2011)

Duitsland
Label: Sony

1. Rhythm of Love (3:39)
  2. No One Like You (4:06)
  3. The Zoo (5:38)
  4. Rock You Like a Hurricane (4:15)
  5. Blackout (3:48)
  6. Still Loving You (6:43)
  7. Wind of Change (5:08)
  8. Tainted Love (3:28)
  9. Children of the Revolution (3:33)
  10. Across the Universe (3:17)
  11. Tin Soldier (3:15)
  12. All Day and All of the Night (3:16)
  13. Ruby Tuesday (3:55)
  14. Big City Nights * (3:53)
  15. Still Loving You * (6:43)

met Amandine Bourgeois

16. Shapes of Things * (3:20)
avatar van The_CrY
Heb hier eigenlijk best zin in. De eerste zeven nummers zijn klassiekers opnieuw opgenomen door de huidige line-up, en de rest zijn covers. Rhythm of Love, The Zoo en Blackout zijn toch wel nummers die ik graag in een nieuwere sound wil bewonderen. Ik zal eens kijken of ik er aan kan komen.

avatar van Kronos
Wat een ontzettend flauwe kost. Geen enkele nieuwe versie kan het origineel evenaren, laat staan overtreffen. En dan nog wat slappe covers. Armoe troef. Gewoon op pensioen blijven jongens. Ik luister wel naar jullie oude werk. Don't come black, steee aweeee.

avatar van Edwynn
Tjonge, hoe vaak hebben die gasten Rock You Like A Hurricane al wel niet opnieuw opgenomen. Ook toen werd al geen enkele keer het origineel benaderd. Waarom denken die gasten toch dat ze het nu beter kunnen dan toen? En die covers....Tainted Love...Children Of The Revolution... bleh.

Zonde van de tijd en zonde van het geld. Zowel voor de Scorpions zelf als voor de potentiële luisteraar.

avatar van The_CrY
Heropnames zijn nooit bedoeld om het origineel te benaderen qua kwaliteit. Zeker met Rock You Like A Hurricane niet (toch niet zó vaak opnieuw opgenomen? Alleen in 2000 met het orkest erbij meen ik). Het doel is om in een ander jasje te steken en het van een andere kant te laten horen. Nou heb ik dezen nog niet gehoord, maar dat ga ik snel doen. Op een speciale versie die alleen bij Saturn in Duitsland te verkrijgen is staat ook een nieuwe versie van Big City Nights op. Eigenlijk wil ik die graag hebben, maar het lijkt niet te doen.

avatar van Edwynn
Hurricane 2000 en Hurricane 2001. Da's wat mij betreft 2x teveel. Die orkestversie was erg flauw. die andere is akoestisch. Dat zijn inderdaad andere jasjes. Heb je gelijk in.

Maar die vlieger gaat hier niet op. Dit is gewoon oude koek herkauwen. Bovendien vind ik het een uitermate saaie songkeuze. Op de covers na. Maar helaas klinken die ook niet fijn.

De argumenten die geval van heropnamen wel degelijk vaak gebruikt worden zijn dat de uitvoerenden beter kunnen spelen, de nieuwe bandleden zo awesome zijn, de productietechnieken beter dan ooit zijn, nu hoor je de nummers eigenlijk zoals we ze ooit bedoeld hadden.

Maar zelden vind ik een dergelijke release geslaagd. En nu dus ook niet.

The_CrY schreef:

Dat is hier niet het geval. Men kopieert gewoon het origineel. Voor wie daar een meerwaarde aan beleeft, veel plezier ermee. De originele versies vind ik veel levendiger dus ik hou het daar wel bij.

avatar van Sebashuis
De scrops, ik krijg de kans om ze deze zomer te zien en was al een tijdje benieuwd naar ze. Het is vooral de zanger met zijn herkenbare stem geluid .

Het zal wel een best of show worden en deze verzamelaar is ook nog een pas net uit, als ik deze dus ga luisteren heb ik de grootste kans van slagen bij de nummer in de setlist gok ik . En dan ook nog eens heropgenomen, dan ben ik helemaal blij, alhoewel? moest dat gekrijs ons nou echt onthouden worden aan het einde van Blackout? Ik vind Blackout so wie so al minder hier en het orgineel is inderdaad zoals Kronos al zij, naar mijn mening, een stuk levendiger. Ik zal het zien/horen of het was is dit

avatar van Sebashuis
In plaats dat ik nou een klein stukje verder kijk dan mijn neus lang is. "Aah dus Manson coverde een nummer van de Scorps?" En Wikipedia brengt je zo een waslijst met al die artiesten die het nummer ooit gecoverd hebben .

Covers interesseren mij eigenlijk niet, Had dan nog een paar eigen nummers uit de kast getrokken en die covers gewoon gelaten. Er zit toch niemand te wachten op coverende band die aan het farewell touren is? Maar ach, voor de 1e helft dan maar en daar staan een paar steengoede nummers tussen. En het is echt een productie die op normaal volume goed is maar vooral bedoelt is om keihard op te zetten als je het mij vraagt.

Here I am 'tatata tada tata ta ta taaa!!

avatar van The_CrY
Nou heb ik m dus eindelijk gehoord en nu snap ik de negatieve reacties ook. Het eigen materiaal wordt zo futloos neergelegd en saai dat het gewoon lijkt alsof alle energie eruit gehaald is. De nummers die op zich wel lekker klinken, verschillen eigenlijk ook helemaal niets met het origineel en voegt het dus weinig toe. Daarnaast klinkt Klaus Meine vooral in de hogere regionen erg zwak voor zijn doen.

Dan de covers. Die vind ik eigenlijk prima. De originele nummers ken ik niet, maar wat ik hier hoor klinkt best goed en ik hoor in ieder geval het spelplezier van de band in kwestie weer terugkomen. Alleen zijn de gekozen nummers om te coveren volgens mij gewoon nagespeeld, want op de stem van Meine na kun je de Scorpions niet herkennen.

Mijn conclusie is in ieder geval dat dit album niet op de aardbodem had hoeven verschijnen.

avatar van richiedoom
Wat een waardeloze plaat, maar ook gewoon echt nutteloos.
Extra centjes verdienen voor het pensioen, ik had beter verwacht van deze toch wel helden van me.
Idd, de eigen nummers worden zonder enig plezier ingespeeld, terwijl de covers best leuk klinken.

Ik hoop wel dat ze nog een keer naar Nederland komen want ik wil ze toch een keer gezien hebben.

avatar van Karma_To_Burn
richiedoom schreef:
Wat een waardeloze plaat, maar ook gewoon echt nutteloos.

Dat ze dan beginnen met this is a new song, rock you like a hurricane

avatar van gigage
richiedoom schreef:

27 november Ahoy

avatar van richiedoom
Ik zag het ja, mag ik toch eigenlijk echt niet missen....

avatar van Rockfan
Je kan zeggen wat je wilt natuurlijk over deze cd. Het is weer eens wat anders dan zomaar klakkeloos wat nummers op een zoveelste bestof-cd te kwakken. Ze hebben voor deze compilatie iig de moeite genomen om er de studio voor in te duiken en alles opnieuw te spelen. Of de versies er nu beter van worden of niet.......

avatar van Kronos
Ik stel mij voor dat ik een feestje met liveopnames van Scorpions bijwoon in de studio. Ze spelen enkele van hun grootste hits en ook nog een handvol goed gekozen covers. Op deze manier toegeven dat het aan inspiratie ontbreekt is nog altijd beter dan met een slechte nieuwe plaat de fans vervelen en teleurstellen.

61/100

Comeblack: 61/100
Face the Heat: 60/100
Unbreakable: 55/100

avatar van liefkleinhertje
Als een band hun eigen materiaal opnieuw gaat opnemen klinkt het nooit goed maar zoiets als Tainted Love of Ruby Tuesday is gewoon ultra catastrofaal gruwelijk
Ik heb zelden (zeg maar gerust nog nooit) een band die ik best wel hoog heb zitten zo iets ranzigs horen uitbraken
Deze hele CD is gewoon vrouwelijk geslachtsorgaan met peren wat een aanfluiting zeg