Porn Sword Tobacco - Porn Sword Tobacco (2004)

Zweden
Electronic
Label: City Centre Offices

1. Wife Beater (3:23)
  2. Sad Blocks, Happy Pussy (2:31)
  3. Evans Sundown Corp (4:01)
  4. Riot Control (2:54)
  5. Jeff Bronx the Heavy Hitter (1:39)
  6. Nah, He Vapourised! (2:22)
  7. Charlie Chaplin^2 (2:50)
  8. Don't Quit Your Dayjob (2:43)
  9. Pinkys (3:44)
  10. Snake Cake Station (3:21)
avatar van bas
bas
laat je niks wijsmaken door de naam, dit zijn zeer rustige klanken op zachte gronden wat als een geheel langs je heen gaat. Erg mooi!

avatar van bas
bas
Nieuwe cd van Porn Sword Tobacco is net uitgekomen. Van de nummers die ik gehoord heb denk ik dat het wat interessanter klinkt dan deze EP. Er gebeurt iets meer in de muziek. Neemt niet weg dat deze een aanrader is, zeker voor maar 10 euro. Het is ambient, maar ik merk een groot verschil in kwaliteit, zelfs op CCO. Samen met Marsen Jules zit deze wel aan de bovenkant. 3.5*

avatar van cichlisuite
Vind persoonlijk die nieuwe (explains freedom) toch wel iets minder, heb hem wel nog niet veel luisterbeurten gegund.

Zou absoluut het album van The Boats uit 2004 willen aanraden als dit bevalt.

Ook The Boats heeft een nieuw album: We made it for you. ook deze valt mij enigszins tegen.
Misschien is dat wel ook een beetje problematisch als ze dit soort muziek maken, dat het vervolg dan direct zo'n herhaalde oefening lijkt.

DevendraBan
Laag gemiddelde. Echt een mooie, rustige en warme plaat. Ambient die niet gaat vervelen.
3.5* die naar de 4* neigt.

Dwangbuis
Aangename verrassing, album vol fijne geluidjes, geslaagde ambient.