Transatlantic - More Never Is Enough (2011)

Alternatieve titel: Live @ Manchester & Tilburg 2010

Label: Inside Out

1. The Whirlwind (1:19:46)
  2. All of the Above (31:57)
  3. We All Need Some Light (10:23)
  4. Duel with the Devil (28:48)
  5. Bridge Across Forever (6:03)
  6. Stranger in Your Soul (33:17)
avatar van Metalhead99
De audio van een hele show (meer dan 3 uur, dan ook uitgebracht op 3 CD's) in Manchester van de tour van vorig jaar. Daarnaast zitten er ook 2 DVD's bij met het optreden in Tilburg van vorig jaar.

avatar van feenah
Ik heb deze vandaag binnen gekregen. We gaan er eens werk van maken zie.

avatar van feenah
Alles wordt weer prachtig gespeeld, maar toch vind ik 'm minder dan Whirld Tour. ik denk dat dit ook met het geluid te maken heeft. We krijgen geen surround hier, enkel stereo. En dat hoor je soms wel (vooral als je de andere gewoon bent), kleine nuances komen er niet uit. Wel leuk is de zaal; ik ben er eergisteren ook geweest (Opeth) .

avatar van da dude
feenah schreef:

Het is inderdaad allemaal wat minder, naar mijn idee zijn de heren moe van de afgelopen tour (avond na avond 3 uur optreden gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten). Voor de die-hards is deze natuurlijk niet te missen, voor degenen die "wel eens Transatlantic Live willen horen" is Whirld Tour 2010 de betere keus. Deze krijgt (voorlopig) 3,5*, Whirld Tour verhoogd naar 4,5 (Opeth eat your heart out )

Hier ga ik vandaag eens aan beginnen, word hopelijk ruim 3 uur genieten

nicoot
Gloeilamp schreef:
Hier ga ik vandaag eens aan beginnen, word hopelijk ruim 3 uur genieten

Zonder twijfel - ik vind Whirld Tour 2010 echter net dat tikkeltje beter (live in Shepherd's Bush ipv Tilburg), de 3CD/2DVD versie uiteraard

avatar van Gloeilamp
Waarom altijd van die bizar grote versies met 3 cd's en nog wat dvd's. Moet ook nog wat geld overhouden

nicoot
Tja om alles te kunnen bekijken én in de auto/op je stereo/... te kunnen beluisteren zeker
Ik heb 33 euro betaald voor Whirld Tour 2010, kan ik nog mee leven voor 5 schijfjes prachtmuziek en leuke extra's!

avatar van Gloeilamp
Ja is inderdaad goed te doen, het is natuurlijk allemaal goede kwaliteit, maar die Morse brengt zoveel uit

avatar van Gloeilamp
Gisteravond laat het eerste deel van dit album beluisterd, The Whirlwind.

Ik ken dat studioalbum nog niet heel erg goed, maar er word uitstekend gemusiceerd en dat bijna 1,5 uur achter elkaar: geweldig

Het probleem tussen Gloeilamp en dit soort grote boxen met muziek en film-materiaal is dat ik er eigenlijk nooit aan toe kom. Moet de live-box van onze Mister Morse ook nog gaan bekijken

Wel ben ik zo'n freak die dit toch wel aan zal schaffen, dus over enkele weken zal deze box wel in mijn kast te vinden zijn.

Vandaag Disc 2

avatar van namsaap
Bij het beluisteren van Whirld Tour 2010 bedacht ik me dat ik deze eigenlijk ook eens zou moeten aanschaffen omdat ik in Tilburg aanwezig was. Blijk ik deze gewoon al in de kast te hebben staan . Nu nog ergens drie uur zien vrij te maken om deze ook eens opnieuw te beleven.

avatar van namsaap
namsaap schreef:

In de vakantie maar eens een ochtend uitgetrokken voor deze registratie. Zowel in Tilburg (DVD) als Manchester (CD) laat de band een uitstekend optreden horen. De opnames klinken puur en zijn duidelijk niet nabewerkt. Her en der zijn kleine foutjes waarneembaar (Zang af en toe wat onvast, Roine laat af en toe een klein steekje vallen) maar die dragen vooral bij aan de charme van deze registraties.

avatar van FrodoK
Deze release snap ik niet helemaal, eerlijk gezegd. Zelfde setlist als Whirld Tour 2010, en minder fris gespeeld. De band klinkt vermoeid, niet gek natuurlijk na een tour met elke show dik 3u volle bak musiceren. Nee, mijn voorkeur gaat echt uit naar Whirld Tour 2010.