Clan of Xymox - Live at Castle Party (2011)

1 stem

Label: Big Blue

1. Stranger (5:45)
  2. Love Got Lost (4:37)
  3. In Love We Trust (4:30)
  4. Jasmine and Rose (5:45)
  5. Hail Mary (4:57)
  6. This World (6:38)
  7. Emily (3:56)
  8. Calling You Out (5:20)
  9. Heroes (3:27)
  10. Farewell (5:21)
  11. Weak in My Knees (5:08)
  12. There's No Tomorrow (7:08)
  13. Louise (5:20)
  14. A Day (6:00)
avatar van Crush
Zeer geslaagde registratie van het concert op Castle Party in 2010 te Polen. Een aantal tracks is in een live uitvoering al te vinden op het elf jaar geleden verschenen album 'Live', maar met name de versies van 'Louise' en 'This world' zijn anders en naar mijn idee beter op deze CD.
Wel jammer dat de releases tussen het vorige live album en deze registratie wat onderbelicht blijven, maar ontbreken de meer recente concert klasssiekers als 'There's no tomorrow' en 'Farewell' niet. Logischerwijs is het in 2009 verschenen album 'In love we trusst' met vier nummers het meest ruim vertegenwoordigd
Liever had ik een verzamelaar gezien die op meerdere data was opgenomen en waar dus ook meer aandacht voor de overige albums (met name vanaf 200) was gewest, maar ook deze live compilatie is mij bij zeer welkom.

Enig minpunt is het (vanwege ziekte) ontbreken van teede gitarist Mario, maar ook als trio weet Clan of Xymox een goede performance neer te zetten. Groot compliment aan Ronny Moorings is dat hij al ruim 25 jaar optreedt en nog niets aan bezieling heeft ingeboet.

Bij de CD zit ook een DVD met een registratie van het concert en een interview.