Larry Williams & Johnny Watson - Two for the Price of One (1967)

R&B / Soul
Label: Okeh

1. Two for the Price of One (3:20)
  2. Keep on Lovin' You (2:40)
  3. Ask Me (2:34)
  4. Ain't Gonna Move (2:13)
  5. Mercy, Mercy, Mercy (2:55)
  6. Too Late (2:23)
  7. Love Is Such a Funny Thing (2:42)
  8. Takin' No Chances (2:13)
  9. I'd Rather Fight Than Switch (2:52)
  10. A Quitter Never Wins (2:42)
  11. Nobody * (2:35)

met Kaleidoscope

12. Find Yourself Someone to Love * (2:02)
  13. Fever * (4:39)
  14. Johnny Guitar Watson - Coke * (2:13)
  15. Johnny Guitar Watson - Unchain My Heart * (3:14)
  16. Johnny Guitar Watson - Comin' Home Baby * (3:17)
  17. Johnny Guitar Watson - Skate Key * (2:26)
  18. Johnny Guitar Watson - Summertime * (3:07)
  19. The Johnny Watson Trio - Makin' Whoopee * (4:58)
  20. The Johnny Watson Trio - Ain't Misbehavin' * (3:18)
Stijn_Slayer
Er staan twintig nummers op m'n cd, maar op het hoesje staan er maar tien?

kistenkuif
Zijn ze nu helemaal betoeterd, ik zou m'n geld terug vragen! Maar wat voor muziek is dit eigenlijk...? De jonge Johnny 'Guitar' Watson?

Stijn_Slayer
Een mix van funk, blues en R&B. Vrolijke opzwepende muziek.

Op 'Nobody' en 'Find Yourself Someone To Love' (die dus niet op het hoesje staan) doet Kaleidoscope mee.

kistenkuif
Merci, ga ik achter aan. My piece of cake. Lijkt me fijn voor Oud en Nieuw om dit K-jaar mee af te sluiten en het nieuwe opgewekt te beginnen.

avatar van Ronald5150
”Two for the Price of One”, vermoedelijk refererend naar het feit dat je zowel Larry Williams als Johnny Watson tot je mag nemen, is een swingend album vol blues, funk en soul. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van blazers en dat zorgt voor een warm geluid. Williams en Watson en hun band vertolken de liedjes op een energieke en opzwepende manier. Dit is zo’n album dat je met gemak in een opgewekte stemming kunt krijgen. Het is daarmee een erg prettige luisterervaring, maar aan de andere kant nergens legendarisch of onuitwisbaar. Dat hoeft natuurlijk ook niet altijd, en dat neemt niet weg dat ”Two for the Price of One” gewoon een prima album is dat een glimlach op mijn gezicht tovert.