My Brightest Diamond - All Things Will Unwind (2011)

Pop / Avant-Garde
Label: Asthmatic Kitty

1. We Added It Up (4:05)
  2. Reaching Through to the Other Side (3:42)
  3. In the Beginning (4:20)
  4. Escape Routes (3:28)
  5. Be Brave (4:17)
  6. She Does Not Brave the War (4:05)
  7. Ding Dang (2:31)
  8. There's a Rat (4:09)
  9. High Low Middle (3:34)
  10. Everything Is in Line (4:32)
  11. I Have Never Loved Someone (3:39)
Shara Worden doet het wat rustiger aan op dit album lijkt het wel: die stem blijft schitterend maar in tegenstelling tot de twee vorige albums lijken de 'gekke' randjes wat meer achterwege.
De begeleiding is akoestischer, klassiekeriger, barok haast.
Wat de toevoeging electronic hier nog doet is dan ook de grote vraag want ik hoor het er niet meer in terug. Pop is het uiteraard ook niet maar hoe moet je dit dan wel omschrijven? Moeilijke vraag. Alternatieve barokpop wellicht? Baroque dramatique?

Het is een prima album maar net als op de voorgangers is er iets dat me ervan weet te weerhouden om helemaal lyrisch te zijn.
Ik moet vaak aan het andere Sufjan Stevens vriendinnetje St. Vincent denken, daar heb ik hetzelfde gevoel bij.

Toch denk ik wel dat als ik tussen de drie albums zou moeten kiezen ik uiteindelijk voor All Things Will Unwind zal kiezen. Het sfeertje spreekt me aan en die stem blijft mooi.

avatar van Mjuman
Prachtplaat - zou me niets verbazen als veel lovers van die band uit Bristol met zangeres - nee, we noemen geen namen - die wel kunnen graven.

Een heel goed album!! Het mysterieuze sfeertje blijft het hele album boeien. Net als haar debuut bring me the workhorse overigens.

indiegator
aERodynamIC schreef:

Begrijp precies wat je bedoelt. Het is net niet goed genoeg. De stem is geweldig maar de melodieen er om heen zijn vaak net niet sterk genoeg. Hoe mooi gearrangeerd ook trouwens.

Ook het andere Sufjan vriendinnetje lijkt aan dat gebrek te lijden. Het is soms net iets te doordacht en vergezocht. Ook daar ontbreken sterke melodieen en zanglijnen.

Bring Me The Workhorse was een geweldig debuut maar daarna lijkt het iedere keer iets minder te worden.

Heeft Sufjan nog meer vriendinnetjes?

Niet dat ik weet. En of ze ook muziek maken al helemaal niet.

beatcluster
Zo. Deze is besteld

avatar van Chameleon Day
Staat nu op de luisterpaal. Klinkt erg goed!

avatar van wirbel
In het eerste album zat wat meer spanning door gebruik van de gitaar en ritme. Dat mis je wel op het tweede en derde album. Niettemin vind ik dit alweer een stuk beter dan het tweede, waar om die reden voor mij te weinig gebeurde.

BobbieMarley
Dit is de eerste kennismaking met haar. Zéér mooie stem. "In the beginning" roept bij mij associaties met Joanna Newsom op.

avatar van likeahurricane
Live tijdens 3voor12 sessies

I have never loved someone

cd zelf vind ik wat tegen vallen

avatar van Madjack71
Wat stem betreft zijn er wel raakvlakken met andere zangeressen en klinkt het wel mooi. Het weet mij alleen niet helemaal te raken.
De muziek leunt tegen het klassieke aan en mist wat aan spanning. Niet een album die mij over de gehele linie weet te overtuigen, maar ook weer niet tegenstaat.

Ozric Spacefolk
Hier op de site heet het electro-pop. Op wiki lees ik alternative. Ik vind het meer een soort van art pop of zelfs progressieve muziek.

Wat een schitterende muziek, en met name de combinatie tussen de wonderschone zang, de filmische muziek, door akoestische en klassieke instrumenten. Ik raak helemaal in vervoering.

Ik hoor elementen uit Kate Bush, Moloko maar ook Renaissance en vroege King Crimson. Een echte aanbeveling.

Ozric Spacefolk
Deze plaat begint steeds beter te worden. Wat een pracht!