Sonja van Hamel - Transcendental Man (2011)

Label: Basta

11. You Wear Me Down
  12. Sometimes
  13. Phrases
avatar van Mjuman
Nu op de luisterpaal. Zeker een goede stem, maar nogal variërend in stijl; daardoor is het geen eenheid imo. Misschien zou wat minder rock-achtig (bijv You Wear Me Down) en meer singer/songwriter (Sometimes) het gewenste effect kunnen hebben.

Vind het meer een (warme) stem voor cross-over pop/jazz dan pure rock.

avatar van ps5702
Nog maar een paar luisterbeurten gehad, maar is zeker interessant album. Mooie gelaagde songs en de stem van Sonja van Hamel is zeer prettig. Opener "Fast Fragmented Mind" en eerste single "395" zijn heerlijke binnenkomers.

avatar van likeahurricane
ps5702 schreef:

Hierbij deze twee nummers live tijdens haar concert waarbij ze haar nieuwe CD presenteerde, met deelname van lid van The Posies Ken Stringfellow, die haar CD heeft geproduceerd en een potje meespeelt op het album:

Fast Fragmented Mind

395 live

avatar van ps5702
Inmiddels een maand in bezit en veel gedraaid. Een halfje omlaag.

Eerste deel van plaat blijft goed, maar daarna ik verlies toch wat aan aandacht (het is te negatief om te zeggen dat het gaat vervelen; de nummers blijven aardig tot goed). Tweede deel lijkt soms teveel op herhaling van zetten, maar dan minder sprankelend.