Candy Dulfer - Crazy (2011)

Pop / Jazz
Label: Et'Cetera Now

1. Stop All That Noise (0:55)
  2. Crazy (4:08)
  3. Hey Now (4:00)
  4. Flame (4:22)
  5. Good Music (4:03)
  6. Complic8ed Lives (3:31)
  7. Calling Next Door (0:35)
  8. Electric Blue (4:14)
  9. In or Out (4:15)
  10. I Do (4:04)
  11. Rocket Rocket (4:07)
  12. No End (5:39)
  13. Open Up (0:26)
  14. Please Don't Stop (4:50)
  15. Too Close (6:09)
avatar van IntoMusic
Weer een nieuw album van onze Candy. De intro klinkt al alsof dit album een feestje inleidt gevolgd door een erg poppy nummer. De stem komt steeds maar weer terug in volgende nummers en weet niet of ik daar nu echt gecharmeerd van raak. Eerste gevoel zegt van niet en irriteer ik mij aan diverse samples en de stem.

Zoals je in onderstaand kunt lezen, is dit vrij vernieuwend voor haar doen. Ik vind het echter afbreuk doen aan dé sound en dat is volgens mij nog steeds de saxofoon. Teveel afleiding, teveel beats, teveel je best doen om het in de hedendaagse pop te laten verdwijnen. Complic8ed Lives is daar een goed voorbeeld van...

NLtracks: Saxofoniste zoekt nieuwe grenzen op...

Op 1 oktober komt het nieuwe album uit van Candy Dulfer. Het schijfje heet 'Crazy' en is het achtste studioalbum van de saxofoniste.
'Voor 'Crazy' werkte Candy onder meer samen met de producer van de Black Eyed Peas. "De combinatie van saxofoon met die typische Black Eyed Peas sound werkt te gek", aldus Candy.

Het album is Candy's meest creatieve tot nu toe. De saxofoniste voelt zich de laatste jaren veel vrijer, ook in haar muzikale keuzes. "De albumtitel staat voor gekte in de goede zin van het woord; je durven laten gaan en nieuwe grenzen opzoeken. Het is een reflectie van de muzikale fase waarin ik verkeer."

avatar van Gloeilamp
Dit is toch het album waar Candy kennismaakt me dubstep?
Ik zag haar bij DWDD, dat klonk erg bijzonder, ik ben benieuwd wat ik hiervan ga vinden.

avatar van IntoMusic
Klopt en ik was toen al een beetje huiverig voor het eindresultaat.
Dit is zo'n album die je haat of omarmd. Tussenweg is er denk ik niet.

avatar van Gloeilamp
ja dat denk ik ook, de combi tussen Candy en dubstep vond ik na het net teruggekeken te hebben, best goed.

avatar van Brunniepoo
Nah, met stemmen tussen de 2,5* en 3,5* lijkt het met de love-hate ook wel mee te vallen.

Ik vind de combinatie van dubstep en sax eigenlijk wel prima werken. Geloof niet dat ik het per se beter vind dan ander werk van Candy, maar het heeft zeker wel wat. Over de stemvervorming ben ik minder enthousiast, daar hadden ze best wat terughoudender mee mogen zijn.