Simply Red - Blue (1998)

Label: East West

1. Mellow My Mind (3:56)
  2. Blue (4:38)
  3. Say You Love Me (3:43)
  4. To Be Free (4:04)
  5. The Air That I Breathe (4:24)
  6. Someday in My Life (4:03)
  7. The Air That I Breathe Reprise (4:35)
  8. Night Nurse (3:57)
  9. Broken Man (3:34)
  10. Come Get Me Angel (4:02)
  11. Ghetto Girl (3:28)
  12. Love Has Said Goodbye Again (3:14)
  13. High Fives (2:49)
  14. Ghetto Girl [Blood & Fire Sound System Mix] * (3:46)
  15. To Be Free [Livin' Joy A-Hanetta Mix] * (9:22)
  16. Love Has Said Goodbye Again [Rae & Christian Mix] * (5:16)
  17. So Jungiful * (4:47)
  18. Tu Sei Dentro di Me * (4:02)
avatar van Rickepick
Een van de beste albums van de Roodjes!
luistert erg lekker, vooral "say you love me" is voor mij 3:43 minuten zonder zorgen!

alleen op mijn versie staat ook de lekkere reggea track "ghetto girl"
die zie ik hier niet staan?

4.5 sterren

Nicci
die zanger had in een betere band moeten zingen. goede zanger in een wat mindere band. de goede nummers daargelaten . . .

Nicci schreef:

Vind je, hoe zou jij dan de zanger willen zien?

avatar van Rickepick
ik ga toch mijn stem afzwakken, nu een tijd later vind ik toch dat de plaat niet zo goed is als ik toen dacht.

te electronisch, iets wat Hucknall (de zanger) achteraf als een experiment beschouwde.

ik moet grappig genoeg aan "hot space" van Queen denken nu ik dit schrijf.

ik geef hem een punt 1,5 punt minder.

avatar van lennon
Na Stars is t allemaal wat minder geworden.

Mick zijn stem geluid maakt de platen daarna nog wel genietbaar, maar vooral muzikaal is het te plastic geworden en zijn de songs de simpel (als t geen covers zijn.) Met Home kwam hij nog enigzins in de buurt van weer een fijne plaat, maar dat is ook alweer even geleden. Inmiddels heeft ook hij het Heintje syndroom en heeft al tig keer het einde aangekondigd om evenlater alweer terug te komen. Geef m geen ongelijk, want de naam Simply Red verkoopt nou eenmaal beter dan Mick Hucknall.

Dit album is best wel te pruimen, maar verveelt ook wel redelijk snel. Het is allemaal niet zo bijzonder meer. Gewoon een leuke plaat voor de achtergrond.

avatar van Poeha
Ken dit album verder (nog) niet, maar zojuist kwam de bonustrack Ghetto Girl voorbij via YouTube. Tof reggae nummer. Nu toch alsnog wel benieuwd naar dit album.

BIjzonder: het slechtst gewaardeerde album van Simply Red vind ik één van de beste van de band. Ik vind dat Blue één van de weinige albums van Simply Red is dat goed werkt als geheel. De covers 'blenden' goed met de eigen tracks. Ik vind het dan ook moeilijk om mijn drie favoriete tracks te kiezen.
Overigens heb ik de onlangs verschenen vinyl-versie gekocht, die erg goed klinkt.

(Hoe zit dat nou met 'Ghetto Girl': op mijn cd en lp staat-ie, maar hier in de tracklist niet. Zijn er mensen die een versie hebben zonder deze track?)

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Ik vermoed dat dat een foutje was. Bij deze aangepast.

avatar van Twinpeaks
Redelijk album , wat als geheel voor mij niet werkt. Daarvoor is het te fragmentarisch. In de wisselaar zijn de tracks beter te behappen voor mij. Mellow My Mind van mijn “held” Neil Young overleeft wonderwel de mangel. Ook The Air That I Breathe wordt met respect behandeld. Voor de rest degelijk zonder te verassen. 3 en halve ster