Hakkûhbar - Vet Heftig! (1997)

Dance / Pop
Label: Roadrunner

1. Geland (0:57)
  2. Vet Heftig (3:22)
  3. Kaal (0:56)
  4. De Jankende Kapper (3:44)
  5. Gabbertje (3:02)
  6. De Rondleiding (2:53)
  7. Gabbersaurus (3:06)
  8. Feestbeest (3:38)
  9. Hakkuh in de Jungle (4:11)
  10. Eet Dit! (2:51)
  16. Supergabber (3:01)
  17. Schoolfeest (1:13)
  18. Gabberlove (4:02)
  19. Hallo? (3:12)
  20. Tips van de Kenner (2:55)
  21. Ratzekahl (2:56)
  22. Dag Gabbertjes (1:46)
  23. Later! (0:28)
4 sterren?

avatar van tovenaar
Briljante grappen inderdaad. Zeker wel 4 sterren waard. Heb zo ontzettend vaak in een deuk gelegen. Dat mag ik niet onbeloond laten. Vind jij het niet grappig dan?

avatar van tovenaar
Zie ook de briljante DVD trouwens! Klik!

tovenaar schreef:

Vind jij het niet grappig dan?

Eerlijk gezegd niet Ik heb ook niet de hele cd gehoord, maar kan me er wel een voorstelling van maken (afgaande op het deel dat ik wel ken).

avatar van gemaster
'Wanneer komt die plaat uit?'
'Plaat uit? Ik ga uit m'n plaat!'

hehe.

avatar van Splinter
0,5
ja dit is lache man, was hier vroeger helemaal weg van.

1000 jaar geleden, leefde er, de gabbersaurussssss

daar komt gabbertje met zijn kaalgeschoren kap

tuut tuut poing poink hakkuh en saguh!

avatar van musicfriek
Splinter schreef:
tuut tuut poing poink hakkuh en saguh!

Dat was toch Gabber Piet?

avatar van Paap_Floyd
Deze heb ik nog origineel!
Puur jeugdsentiment, maar verder....

lostprophet
Ik krijg die beat niet uit m'n kop, ik krijg die beat NIET uit m'n kop!

Feeder
Vanmorgen nog eens geluisterd...

Jantje lag plat

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
wat een tijden waren het toen dit album uitkwam. Iedereen in de ban van Gabber Piet en consorten. Er was geen andere manier om om deze muziek heen te komen dan jezelf opsluiten in een donker hol. Gelukkig heeft deze muziek mij destijds nooit zo meegezogen, al werd ik er natuurlijk wel dagelijks mee geconfronteerd.

2,0* voor de pure nostalgie, want van kwaliteit kan je bij dit album niet spreken..

Joy
gelukkig zijn de meesten de hier naar luisterden kompleet en al vergeten wat dit is, voor wie en waar het naar klinkt als gevolg van hersenverdelging the chemical way

avatar van tnf
tnf
Gabberlove, wat als ik me niet vergis ooit op single is uitgebracht, is echt héél erg. Nog genanter dan de Gabbersaurus...

avatar van BoordAppel
Jullie nemen dit toch niet serieus he?

tnf schreef:
Gabberlove was een dubbele a-kant samen met Feestbeest in het najaar van 1997 meen ik. Heeft de top 40 niet gehaald. Na het succes van "Gabbertje" werd het alleen maar minder. Supergabber bereikte nog de derde plek in de top 40 maar de opvolger "Gabbersaurus" kwam niet verder dan 18.

Wát een tijden

jeugdsentiment.

goeie trijden de tijden

avatar van nuf
nuf
3 sterren, wat een prachtige hollandsche humor dit

die tips van de kenner, en de huilende kapper, gabberlove, gabberosaurus, supergabber, prachig !

Iemand enig idee waar deze cd nog te krijgen is?

bartgrefte schreef:
Iemand enig idee waar deze cd nog te krijgen is?
Ik denk dat je alleen op tweedehandssites ofzo nog geluk zal hebben. Ik verkoop die van mij in ieder geval niet

Dit is zo'n cdtje die je licht op moet vatten, beetje jeugdsentiment, beetje humor. De jankende kapper

avatar van jacknina
Ik HAAT Hakkûhbar tjonge jonge tiest gedoe ech waar met dat domme nummer van gabbertje

gabbers united

avatar van René.
Fantastische CD. Kunst met de hoofdletter K. Jammer dat dit soort muziek ten onder is gegaan en plaats heeft moeten maken voor de simpele troep die ze tegenwoordig muziek noemen.
Deze plaat heeft alles.

avatar van MJ_DA_MAN
De single van Supergabber/Vet Heftig heb ik hier nog liggen .

avatar van René.
Mijn ouders lieten me nooit singletjes kopen, omdat dit "geen muziek was die je hele leven mee ging" de onwetende zielen. Jammer dat Beatle-fans zich altijd verheven voelen tov mensen die wel smaak hebben.

avatar van RogerV
Een uniek fenomeen in de muziek. Een enkele act die in een jaar tijd een hele jeugdcultuur voor een aantal jaar wist te marginaliseren

Muzikaal natuurlijk compleet droevig maar het idee is te geniaal voor worden. Bovendien regelmatig in een scheur gelegen om die video's.

Toppunt van hilariteit is natuurlijk Gabberlove. Een parodie op zouteloze skyradio-ballads en de gabberscene tegelijk. Hoe serieus Ruben in die clip zich weet te houden. Om in je broek te zeiken.

Ook grappig dat Fosko en van der Meer zelf toegaven dat ze verbaas waren hoe smakeloos en ziek sommige mensen waren deze muziek te kopen.

avatar van Paap_Floyd
Ik zag je voor het eerst, baby, bij het licht van de strobe