Sean Murray - Call of Duty: Black Ops (2010)

Score
Label: Activision

1. Cube One (0:58)
  2. Eagle Claw, Part 1 (4:14)
  3. Mac-V (2:17)
  15. Beheaded (3:56)
  16. Resurrection (4:55)
  17. Pentagon (3:13)
  18. Albion (3:05)
  19. Eagle Claw, Part 2 (2:16)
  20. Panthers (5:07)
  21. Flaming Dart (3:04)
  22. Delirious (3:38)
  23. Drexel (4:09)
  24. 24 Anvil [Remix] (2:19)
  25. Revenge (3:18)
  26. Punch Through (4:54)
  27. Deviant (4:45)
  28. Bendz (3:34)
  29. Rooftops (3:32)
  30. Epilogue (1:22)
busta_x
Sean Murray weet hoe het moet en heeft een hele andere sound dan Harry Gregson-Williams, Lorne Balfe, Hans Zimmer en Brian Tyler. (die ook soundtracks voor COD hebben gecomponeerd)
Murray klinkt minder commercieel wat een goed ding is uiteraard, denk dat hij daardoor juist het dichts bij de stijl van Harry Gregson-Williams ligt met de MW1 soundtrack.
Brian Tyler met zijn MW3 soundtrack heeft heel goed naar Sean Murray's WAW&BLOPS soundtracks geluisterd.
Want Tyler benaderd het zo'n beetje op dezelfde manier als Murray (vooral met de songs First Contact en Special Forces is het duidelijk te horen), maar dan met een commerciële sound en met iets minder hart en ziel.
Heb altijd al meer liefde voor de Treyarch COD's gehad omdat ze vaak een betere sfeer hebben vergeleken met de inifinity ward en sledgehammer COD games.
De muziek van Sean Murray is daar natuurlijk ook verantwoordelijk voor, in zijn vorige COD soundtrack van World At War bracht het een hele unieke ervaring. (tweede wereld oorlog MOH achtige muziek gecombineerd met een duistere tint en metal invloeden)
Sean Murray bracht natuurlijk ook de muziek voor COD zombie mode en dat bracht iets unieks tot stand, Murray weet hoe Horror muziek werkt en moet.
22. Delirious (3:38) van de BLOPS soundtrack heeft ook weer zo'n typisch Horror sfeertje, Sean Murray moeten ze gewoon voor Survival horror games of horror films gebruiken.
Murray is daarom erg divers waardoor het elke keer weer anders klinkt.
Natuurlijk hoor je wanneer het Murray is (kenmerk), maar hij weet hoe het moet om elk nummer steeds weer anders neer te zetten.

Sean Murray klinkt gewoon niet commercieel met de COD soundtracks (geen standaard Hollywood sound), daardoor brengt het juist iets unieks tot stand.
Alle nummers zijn zeer interessant, maar 10. Hard Target (3:18), 7. Melville (3:14), 13. Invictus (2:17), 20. Panthers (5:07) en 27. Deviant (4:45) zijn mijn favorieten; duister, apart en epic, echt mijn ding.

Ja deze soundtrack (samen met WAW soundtrack) is gewoon anders dan die Hollywood sound dat de meeste componisten weten te toveren met een COD soundtrack.

Action Epicness Vs Horror Vs Metal/Rock is het resultaat van de BLOPS Soundtrack.

Murray is een beest.

neo
Black Ops heeft een ietwat afwijkend geluid binnen de serie Call of Duty scores, maar het daardoor minder commercieel te noemen vind ik tamelijk absurd. Bovendien omvat het ''standaard Hollywood geluid'' bij lange na niet enkel het soort zeer directe heroïsche muziek waar jij waarschijnlijk naar verwijst