Wavolizer - Amnesia (2011)

Denemarken
Dance
Label: Theracords

1. Amnesia (6:49)
  2. Vermin (6:44)
  3. Done (5:22)
avatar van Hellblazer
Wavolizer is zeker een van mijn favoriete Hardstyleproducenten en ook een van de meer ruimkijkende. Done is namelijk niet zo makkelijk in het kader 'Hardstyle' te plaatsen.

De titeltrack Amnesia is enorm sterk. Verschillende kicks, maar allemaal lekker dreunend en beter dan de lelijke tok-kicks van Scantraxx etc. Stukken ruiger en ook de geluiden zijn allemaal veel donkerder. De screeches, de subtiele achtergrondgeluiden en de melodie is ook niet zo vrolijk. Energiek, dat dan weer wel. In de break hoor ratelende sounds gepaard met een vocal die er prima bij past. En dan die geweldige climax! Heerlijk meervoudig gelaagde melodie die door merg en been gaat. Jammer dat het maar een redelijk kort stukje is, maar de rest van de track is kwalitatief gezien ook nog erg sterk te noemen.

Vermin zet de duistere sfeer op deze EP voort met ook hier weer krachtige kicks en onheilspellende geluidjes die een melodie vormen. De climax heeft niet zo'n grote impact als die van Amnesia maar is vooralsnog beter dat het gros van Hardstyle-tracks. De atmosfeer in de plaat is vooral erg goed aanwezig en dat is ook een belangrijk iets.

Als toetje krijg je een mix van Hardstyle, Hardcore en een gezonde dosis Experimental: Done. Niet voor de poes gemaakt, want het is niet zo toegankelijk als de voorgaande tracks, die ook al niet al te licht zijn. Onvoorspelbaar, onverwachte climaxen, onregelmatige ritmes en absurde deuntjes. Een track die vooral voor een meer alternatief publiek is gemaakt. Zo hoor ik het graag! Een beetje variatie en niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen.