Stef Bos - Minder Meer (2011)

Label: Coast to Coast

1. Minder Meer (4:08)
  2. Voltaire (4:25)
  3. Wat het Ook Is (5:00)
  4. Het Midden (3:54)
  5. Nachtlied (3:00)
  6. Galilei (3:46)
  7. Sneeuw (4:35)
  8. Dia de La Muerte (4:41)
  9. Mozambiek (4:23)
  10. De Bron (4:03)
  11. Vaarwel (4:49)
  12. De Omgekeerde Tijd (2:39)
avatar van goldendream
Raar, zo 1 stem zonder enige commentaar. Stef Bos moet je altijd wat laten bezinken, die ene stem lijkt me niet veel waard.

avatar van Jeronimus
Stef Bos is bij mij eigenlijk altijd goed voor minimaal 4 sterren, en soms wel meer (bv de recente platen Kloofstraat en In een ander licht). Minder Meer staat al een paar avonden op repeat en hoewel er zeker wat te genieten is mist voor mij net dat extra's dat zijn andere platen boven de massa doet uitsteken.

avatar van Bartjeking
En toch ga ik een poging wagen. Ik ben een albumluisteraar pur sang en zou het liefst een verbod op verzamelalbums uit willen spreken (omdat albums zo totaal uit zijn verband worden gerukt), maar eerlijk gezegd ben ik bij Stef Bos nog niet toegekomen aan een regulier album. Minder Meer lijkt me een mooie titel om mee te starten en dan kan ik daarna rustig de krentjes uit de pap halen als dit me bevalt. Want Stef heeft wel een karakteristiek geluid en daar moet je van vanzelfsprekend van houden; soms vind ik het wat te 'kleinkunstachtig' als je begrijpt wat ik bedoel. Maar van mensen die wat bekender zijn met zijn werk krijg ik steevast te horen dat zijn teksten ontroerend goed zijn en als tekstenman is mijn interesse meer dan gewekt. Ik kijk er naar uit om het avontuur aan te gaan!

I'll be back!

avatar van Jeronimus
Je hebt helemaal gelijk Bartjeking, ik denk dat je niet teleurgesteld zal zijn. De teksten van Stef Bos zijn weer heel mooi. Muzikaal springen er ook een paar nummers uit, al zijn dat er op zijn andere albums naar mijn smaak nog wat meer. Al met al is Stef Bos met zijn enorme productie en zijn constante kwaliteit een van de meest onderschatte Nederlandse artiesten (door de muziekcritici dan, het publiek weet hem wel te vinden).

avatar van akira124
Wat weinig stemmen voor dit album. Eém van de pluspunten aan dit album is dat Stef Bos weer grotendeels in het Nederlands zingt. De genre's op dit album varieeren erg. Een aardig album met als uitschieter 'Sneeuw'

avatar van goldendream
'Sneeuw' is eigenlijk een ouder nummer dat reeds verscheen op 'Te gek'. Hoezeer ik van zijn muziek en teksten houd, vind ik dit album toch iets minder.

avatar van Madjack71
Bij Stef Bos ligt saaiheid m.i. altijd wel wat op de loer. Misschien komt dat door de rust in zijn stem, de gekozen muzikale ondersteuning, of de soms wat te dik erop liggende teksten. Los daarvan heb ik wel symphatie voor de muzikant Bos en zitten er zeker wel aardige dingen tussen, maar een heel album lang is vooralsnog wat veel om geboeid te blijven.

avatar van vigil
goldendream schreef:

Toch is Sneeuw wel het beste nummer van deze plaat. Stef Bos heeft natuurlijk heel vaak nummers die al eerder live voorbij zijn gekomen.

Frank Boeijen`s vertolking van het lied ''Wat het ook is'' Jij bent het voor mij (Wat ...

avatar van vigil
Ik zag toevallig net op Facebook dat er binnenkort in Antwerpen een dubbel concert is van Bos en Boeijen.

Klopt helaas wel in België..

avatar van Supersid
Wat jammer dat dit album zo laag scoort! Voor mij is het een parel, amper minpunten te bespeuren (misschien wel Dia de la Muerte, en da's dan nog een singel...). Tekstueel ijzersterk, en de aanleiding tot een heuse Bos-revival ten huize van ondergetekende.