Kele - The Hunter EP (2011)

Dance
Label: Wichita

1. What Did I Do? (3:39)

met Lucy Taylor

2. Release Me (3:49)
  3. Devotion (4:29)
  4. Goodbye Horses (4:13)
  5. Cable’s Goodbye (3:39)
  6. Love as a Weapon (4:48)
  7. You Belong to Someone Else (4:33)
Een hoop gedoe rondom Kele en The Bloc Party... hoe dan ook is er nu een EP genaamd The Hunter.
Waar ik het solo-debuut eigenlijk nog best wel z'n lekkere momenten vond hebben daar kan ik die op deze EP al een stuk minder terugvinden.
Het is allemaal zo weinig boeiend, zo doorsnee en dat vind ik jammer omdat ik toch wel hoopte op een sterke EP waarmee Kele kon laten horen dat zijn nieuw ingeslagen weg zo verkeerd nog niet is.

Helaas komt dit bij mij niet over. Ik weet niet of Kele zelf eigenlijk wel weet wat ie wil. Hij mag dan sinds zijn coming out graag in z'n blote bast op de foto gaan maar of hij daar nu extra mee gaat scoren, zelfs bij de 'doelgroep'.... ik betwijfel het.

Toch zal ik de man in de gaten blijven houden en hoop ik op een prima tweede album.

avatar van Marsvin
Kele toch...ga alstublieft terug naar Bloc Party...dit is niks voor u...

avatar van daanbaecke
He, D'Angelo op de cover!

Dikkop
Ik vraag me echt af wat er nu zal gebeuren met Bloc Party.
Silent Alarm vind ik een uitstekend album.
A Weekend in the City mss nog beter.
Vanaf de single Flux ging Bloc Party steeds meer met electronica te werk.
Af en toe pakte dat zeer goed uit. (Signs en Ion Square)

Alhoewel ik Intimacy een meer dan geslaagd album vind, zie ik ze toch liever een andere richting opgaan. Ik heb geen probleem met elektronica, zeker niet. Maar doe het dan toch op een andere manier dan op The Hunter EP. Intimacy was een album zonder de politieke woede van Silent Alarm en zonder het melancholische van A Weekend in the City, maar had nog steeds catchy gitaarlijnen (Talons,Halo) en ontroerende nummers (Ion Square). Kele's eerste album was duidelijk minder dan het werk van Bloc Party. Maar ook op The Boxer was hier en daar toch wel wat leuks te horen.

Deze EP is opnieuw wat minder goed dan het vorige werk en begint tot de middelmaat te behoren. Kele doet nu zelfs mee aan de huidige dubsteprage met What Did I Do? Een leuk Katy B-achtig nummer. Zeker beter dan het meeste dat te horen is op de radio, maar het is belange geen Banquet of Two More years meer. Het is ook nog eens het beste nummer dat op deze EP te vinden is. Goodbye Horses en Cable’s Goodbye zijn in mijn ogen zielloze nummers die het onderspit moeten delven met vrijwel elke B-side afkomstig van kele's (vorige?) groep. Release Me en afsluiter You Belong to Someone Else zijn leuke opzwepende nummers. Kele’s beste nummers zijn anno 2011 leuk en opzwepend. Dit was in 2005 het geval niet. Ik denk niet dat Bloc Party zonder Kele een goed idee is. Maar twijfel net zo sterk aan het andere. Hopelijk wordt het tegendeel bewezen.

Dikkop
En wat een vreselijke cover is dat zeg.

avatar van Ducoz
0,5
Gelukkig ging zijn 'originele' solo carrière voor Block party, wat een originaliteit...!

Dikkop
Wat bedoel je Ducoz? Ik geraak echt geen wijs uit die zin.

avatar van Ducoz
0,5
Nou, hij is uit Block Party gezet omdat hij zijn soloproject voor de band liet gaan.
En dan krijg je dit soort rommel.

Meneer denkt originele muziek te maken, gelukkig gelooft hij dat zelf.
Wat een troep. Al doet het niet veel onder voor moderne pop acts..
Nee, allemaal beter gehoord en dus ook origineler.

Dikkop
Ik denk niet dat hij er nu is uitgezet.
Op hun site staat dat Bloc party nog steeds Bloc Party is.
En idd. Deze EP stelt net veel voor.

Bloc Party Kicks Out Kele Okereke? | News | Pitchfork

UPDATE: Bloc Party's camp have told us that, despite reports, Kele is not being kicked out of Bloc Party.

Dit onderwerp is eigenlijk meer iets voor de Bloc Party discussie pagina .