Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou - "Echos Hypnotiques" Volume Two (2009)

Alternatieve titel: From the Vaults of Albarika Store 1969-1979

Benin
Wereld
Label: Analog Africa

1. Se Ba Ho (4:59)
  2. Mi Ve Wa Se (4:24)
  3. Azon de Ma Gnin Kpevi (4:12)
  4. Noude Ma Gnin Tche de Me (5:13)
  5. Ahouli Vou Yelli (3:19)
  6. Gan Tche Kpo (9:23)
  7. Malin Kpon O (3:37)
  8. Mede Ma Gnin Messe (9:18)
  9. Agnon Dekpe (5:59)
  10. Zizi (3:59)
  11. Ma Dou Sou Nou Mio (4:24)
  12. Koutoumé (4:04)
  13. Houe Djein Nada (5:09)
  14. Minkou E So Non Moin (11:32)
De kreuken en beschadingen horen zo, zie ook de site van het label.

uilenei
In mijn oren absoluut het beste wat ik van het afrikaanse continent heb gehoord.
Heb 4 albums van ze en hoewel niet elk nummer mee evenveel aanspreekt, wordt dat teniet gedaan door een aantal meesterlijk geniale nummers die ik niet los kan laten.

avatar van Manfield
Mooi tweede deel van een serie verzamelalbums, dankzij label Analog Africa. Dit label heeft heel wat mooie verzamelalbums uitgebracht met prachtige Afrikaanse muziek uit vaak een grijs verleden.

Dit Poly-Rythmo Orchestre uit het plaatsje Cotonou in Benin laat op deze plaat ritmische, psychedelische afro-beat en afro-funk horen. Zeker het ritmische aspect van de muziek zorgt voor de hypnotiserende sfeer. Een sfeer die ik graag zoek in Afrikaanse muziek. Cotonou is de grootste stad van Benin en ligt aan de kust van de golf van Guinee. In de 12e en 13e eeuw zijn er enkele Aja volksstammen gevestigd in deze kuststrook. Met hen ook de Fon muziek cultuur. De Fon muziek cultuur wordt gekenmerkt door het gebruik van verschillende soorten percussie en verschillende hoorns. Deze hoorns hoor ik ook zeker terug op dit album. Wat zorgt voor een mooie gelaagdheid in de muziek. Absoluut klasse!