Joost Nuissl - Joost Nuissl & Zo (1976)

Label: Harlekijn

9. Linda
  10. Je Zou Zeggen
  11. Wil Je Wachten?
avatar van Madjack71
Joost Nuissl heeft niet zo veel albums uitgebracht en is al een geruime tijd met muzikaal pensioen, maar heeft getuige ook dit & ZO weer, mooi kleine liedjes gemaakt. Dit keer geen nederklassieker als Dat ik je niet vergeten ben, maar genoeg ander schoons om te luisteren. Zijn kenmerkende zalvende zachte stem, zit soms op het randje van smaak, maar past wonderwel. Muzikale ondersteuning heeft dit keer minder hoempapa gehalte.

Joost Nuissl & Zo , dat waren naast Joost Hans Emmery en Nard Reijnders. Verder werkte ook Tielke Engels mee, die ook betrokken is bij platen van Rob de Nijs en Peter Blankers.
In ieder geval wordt ze genoemd als mede schrijver van 2 nummers 'Het wordt liefde' en 'Gek, zei de gek" en ze zingt mee op 1 nummer.
De fanfare van de vorige plaat is achterwege gelaten en deze plaat is veel intiemer. De liedjes zijn klein gehouden en meer verhalend. 'Blijven geloven in jou' is een vertaling van Tim Hardin's 'Reason te believe'. Deze plaat lijkt muzikaal meer op het album ; het huis met de zachte steenen' maar de dada achtige teksten zijn wat los gelaten. Teksten gaan ergens over, het is te volgen en het zijn kleine miniatuurtjes. 'Gek, zei de gek' heeft een Herman van Veen achtige invloed, vooral muzikaal, maar ook eigenlijk ook wel tekstueel. 'Wil je thee ?' is nog als single uitgebracht en deze heeft de tipparade nog behaald wel ergens onderin. Een wat vreemd nummer, een Jules de Corte achtige tekst met vreemde wendingen en muzikaal niet al te spannend, maar wel een mooie productie. Maar mede daardoor waarschijnlijk als single uitgebracht. Een wat bizar nummer, maar op zich best wel amusant. Zou zo ook door Armand gezongen kunnen worden. 'Van die dagen' is een prachtig Nick Drake achtig nummer. "Linda' is een instrumentaal nummer van Harry Emmery.
Al met al een mooi album, iets meer kleinkunst, maar gewoon prachtige nummers met een prachtige muzikale begeleiding.