Simple Minds - The Best Of (2001)

Label: Virgin

1. Don't You (Forget About Me) (4:23)
  2. Promised You a Miracle (3:58)
  3. Waterfront (4:51)
  4. Alive and Kicking (5:26)
  5. Glittering Prize (4:00)
  6. All the Things She Said (4:18)
  7. Sanctify Yourself (4:59)
  8. Someone Somewhere (In Summertime) (4:34)
  9. Ghostdancing (4:46)
  10. Up on the Catwalk (4:07)
  11. Speed Your Love to Me (4:05)
  12. Theme for Great Cities (5:52)
  13. Love Song (3:54)
  14. The American (3:36)
  15. Sweat in Bullet (4:32)
  16. Life in a Day (4:07)
  17. I Travel (4:00)
  18. Let There Be Love (5:16)
  19. This Is Your Land (5:05)

met Lou Reed

20. Kick It In (4:23)
  21. Let It All Come Down (3:41)
  22. See the Lights (4:26)
  23. Stand by Love (4:09)
  28. War Babies (4:25)
  29. Mandela Day (5:41)
  30. Biko (7:36)
  31. Belfast Child (6:43)
  32. Raven Maize - The Real Life (2:55)
avatar van Thuurke
Jammer dat de nummers niet op chronologische volgorde staan en dat de single Sign Of The Times er niet op staat en wel de slappe remix van Raven Maize, die totaal niet op deze verzamelplaat thuishoort.

avatar van Lamontagne
heerlijke verzamelaar jammer dat na het schitterende Belfast Child die remix komt van The Real Life.
Mensen die zo'n album kopen houden meestal 9 van de 10 keer niet van techno mixjes en house gedoe.
Ik kon me ook altijd al zo ergeren aan al die remixen van nummers op singles. Maar goed we kunnen gelukkig skippen.

Ik blijf bij Ghostdancing altijd nog steeds aan U2 denken.

****

The Rolling Stones deden dat ook bij 40 Licks.
Daar stond ook zo'n foute remix van Sympaty For The Devil op.
Ook hier is het zonde.
Had dan Premonition of Celebrate er bij gezet.

avatar van reptile71
Slaat idd nergens op die remix, maar ja, een beetje liefhebber heeft al deze nummers (of in elk geval die uit hun betere tijd) al ergens anders opstaan en bij de verzamelaarskopers is de kans ook wel aanwezig dat ze van zo'n remix houden toch? Dat zijn toch een beetje de 'top 40 mensen' of klets ik nu onzin?

Father McKenzie
Heel goed oeuvre-overzicht van de band in een foeilelijke cover;
De eerste cd is gewoon top, de tweede een pak minder, daarvan draai ik wel eens Mandela Day of Belfast Child, de rest vind ik echt van wat mindere grandeur dan alles op de eerste cd. Maar ja, hun "carrière" zat toen echt wel in het slop.
Euh... ***** voor die eerste cd, en **1/2 voor cd 2, dan kom ik automatisch uit op ongeveer ***1/2, fair toch?

Eigenlijk staan de beste nummers mijns inziens op Street Fighting Years en daarna was de koek eigenlijk op. En Mandela Day en Belfast Child staan daar samen op. Jammer want de groep had best veel potentie maar dunde steeds langzamer uit tot de inspiratie zelfs bij meneer Kerr ook weg was.

Zorin
Een band uit mijn jeugd en mag het zo af en toe nog graag horen; de 2e CD is echter nauwelijks aan mij besteed. Ik heb zelf NGD, Sparkle en OUAT. NGD is gewoon één van mijn favorieten uit de 80's , Sparkle moek zin in hebben (soms) en OUAT komt de kast eigenlijk niet meer uit. Toch mis ik een paar nummers die hier wel op staan, maar waarvan ik ze niet op een reguliere LP/CD heb. Misschien eens kopen voor een leuk prijsje, maar dan moet ik eerst wel zien welke origineel zijn en niet remixes/live, als dat het geval is.

Grootse misser wat mij bertreft is hier het nummer New Gold Dream ( ) en prachtigste/beste nummer die ik zelf niet op CD heb vind ik hier Theme For Great Cities .

avatar van Thuurke
Dan moet je Sons And Fascination kopen, dan krijg je de 7 nummers van Sister Feelings Call er gratis bij. Is bij Fame en MM te koop voor 5 euro's.

Thuurke schreef:

Dat is niet zo'n gek idee ; thanx. Overigens zag ik laatst wat classics te koop van de SM voor 6,99 bij de FRS, maar misschien is die aktie al weer voorbij. Voor de MM zal ik helaas wel even moeten reizen.... . Ik zal iig vandaag nog even YT-en voor de rest van de nummers van die 2 SM - albums...

avatar van Gert P
bij blokker nu 4,99 maar ik heb de sacd en daar ben ik wel blij mee.

Zorin
Ah...Blokker hebben we hier wel.....

Blokker heeft soms best leuke aanbiedingen. Laatst op die manier Rolled Gold+ van The Rolling Stones daar vandaan gekregen en vorige zaterdag deze gekocht samen met Anouk's Live In Gelredome en Little River Band's Very Best voor €12,-. Misschien wat cheesy voor de alto's onder ons, maar m'n vriendin en ik hebben een heel eclectische smaak en gelukkig maar!

Ik vind dit een goede verzamelaar maar cd 1 is inderdaad de meest urgente. Beetje jammer van die rare knip in Speed Your Love To Me (juist het leukste stuk is eruit gehaald: Die enthousiaste inleiding van het einde) maar dit is wel de manier om de beste nummers uit de latere periode in huis te halen.

reptile71 schreef:
Slaat idd nergens op die remix

As far as dance goes vind ik het toch niet slecht gedaan.

Yann Samsa
Héhé: Ik beluisterde net 'This Is Your Land' en dacht: ligt het aan mij of probeert Kerr hier te klinken als Lou Reed? Nu ik kijk naar de tracklist (met extra info) is dat ook al opgeklaard

avatar van brajoapau
Heb van de week deze verzamelaar aangeschaft bij FRS voor € 9,99
Ik was al een hele tijd van plan om deze ooit eens aan te schaffen, dus voor deze prijs kon ik hem niet langer laten liggen.
Zoals de meeste ben ik ook van mening dat die remix van Raven Maize totaal niet past op deze verzamelaar, en gewoon barslecht is.
Daarom geen 4*, maar 3,5*

PriestMaiden
Aangeschaft voor de track 'Theme for Great Cities', geweldige instrumental. Hun oude tracks (dus vooral kant 1) zijn geweldig. De tweede cd vind ik iets minder. Ik ken buiten deze enkel hun klassieker 'New Gold Dream (81-82-83-84)'.

avatar van Twinpeaks
Ooit gekocht voor in de auto en daarvoor is het een prima verzamelaar.Thuis staat ie nauwelijks op ,omdat ik de voorkeur geef aan complete albums van deze band. 4 sterren

Zorin schreef:

Dat zijn ook de enige albums die ik heb! Maar ik vind once upon a time toch leuker dan sparkle en new gold dream is natuurlijk de beste.

Parlotones
brajoapau schreef:
Heb van de week deze verzamelaar aangeschaft bij FRS voor € 9,99
Daarom geen 4*, maar 3,5*

Ik vond deze verzamelaar onlangs in een kringloop voor 1 euro, zgan. Let There Be Love en Belfast Child vind ik prachtig. En ik heb deze beneden in de cd speler, en ik bevind mij daar niet veel, dus luister er niet zoveel naar, maar gisteren heb ik de cover Biko een paar keer gedraaid, en vind het best geslaagd. P G zijn nummer is wel beter. Ken eigenlijk alleen de jaren 80 nummers, heb verder ook geen enkele album van de S M. Doe mij dan maar Midnight Oil Ben een liefhebber van Alternatieve Pop/Rock muziek.

avatar van Martijn Jonkers
Wat is Theme For Great Cities toch een fantastisch nummer.