Cormorant - Dwellings (2011)

Uitgebracht in eigen beheer

1. The First Man (5:58)
  2. Funambulist (10:30)
  3. Confusion of Tongues (4:25)
  4. Junta (9:28)
  5. The Purest Land (4:37)
  6. A Howling Dust (8:52)
  7. Unearthly Dreamings (11:56)
Sir Spamalot (crew)
Het debuutalbum van deze Amerikaanse Metal groep werd in 2010 voorgesteld in de topic Het Metal Album van de Week. Ik vond het debuut een knap album en ik ben enorm benieuwd of ze met deze tweede mijn verwachtingen zullen kunnen inlossen. Knap artwork maar het is de inhoud die telt. Sinterklaas, leg deze maar in mijn schoentje op de verschijningsdatum 6 december!

avatar van Don Cappuccino
Erg verrast door het album en ook door het feit dat het in eigen beheer wordt uitgebracht. Er zullen toch wel labels zijn die dit album willen uitbrengen? Geweldige progressieve black metal die best veel raakvlakken heeft met de oude Opeth en dat is toch echt wel een compliment. Vooral de cleane zang is heel erg mooi en de nummers blijven boeien. Deze ga ik zeker meer beluisteren!

avatar van Gerards Dream
Ik ben dan wel geen metal kenner, maar het hoesontwerp van dit album verdient zeer zeker een prijs qua originaliteit. Ben enkel door dit feit erg nieuwsgierig geworden naar de muziek die deze verpakking omhult.

avatar van niels94
Wat een cover! Daarnaast is black metal nog altijd mijn favoriete metal subgenre. Deze heb ik dus ook maar eens opgezet

Wie de cover trouwens goed wil zien kan hier kijken.

Sir Spamalot (crew)
Tijdens het toevoegen heb ik een ferme West-Vlaamse vloek laten rollen want hoe moest ik die cover juist krijgen. 200 breedte is blijkbaar de norm en gelukkig maar want het is inderdaad de moeite.
Mijn dank aan niels94 om de link te plaatsen naar het artwork in ware grootte.

avatar van Ducoz
Wat een enorm vette hoes! Zeker een van de origineelste van de afgelopen 2 jaar

avatar van AOVV
Die hoes is inderdaad enorm de moeite! Hopelijk is de muziek dat ook, ik ga 'm later deze week eens beluisteren.

avatar van Ducoz
Ik ben alleen niet van de Black Metal.. dus ik ga hem niet kopen.

avatar van AOVV
Dit klinkt toch wel interessant. Doet inderdaad wat denken aan vroege Opeth, zoals Don schrijft, maar het is zeker geen kopie of zo. Deze plaat zou nog wel eens op de deur van m'n eindejaarslijstje kunnen komen kloppen..

Sir Spamalot (crew)
Na een drietal luisterbeurten enkele voorzichtige (en binnen enkele maanden wellicht voorbarige) conclusies: ik vind het ietwat tammer dan hun debuutalbum, waar is die kelderdiepe grunt naartoe en de beste nummers vind ik de laatste twee, vooral A Howling Dust. Het lost mijn verwachtingen niet in, maar wat niet is, kan nog komen.

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels heb ik het album al 6 keer gehoord en ik weet nog steeds niet wat voor beoordeling ik hier aan moet geven. Ik ben alles nog steeds een beetje aan het ontdekken, er zitten namelijk zoveel geweldige details in! Ook aan de teksten is heel veel aandacht besteedt, vandaag heb ik ze voor het eerst meegelezen tijdens de muziek. Je wordt er echt helemaal ingezogen. De teksten zijn voornamelijk gerelateerd met de dood. Het geeft echt wat extra´s aan de muziek. Staat in ieder geval in mijn top 10 van 2011, de plaats weet ik nog niet. Later nog een grotere review.

avatar van jasper1991
De cover lijkt me uitgevouwen? Dat mag dan wel bij meer albums vind ik.

Sir Spamalot (crew)
Inderdaad, volgens de link van niels94 in zes stukken. Knap van hen om zoiets te doen. Het roept de herinnering op aan de oude vinylhoezen waar je tenminste nog iets op zag. Lap, weeral mijn nostalgiefactor .

avatar van niels94
Toch wel een mooi plaatje, dit. Strak gespeeld en met bijzonder fijne vocalen. Het is een behoorlijk melodieus album die doorgaans niet al te hard gaat, al zijn er wel degelijk momenten waarop er lekker geragd wordt. Paar fijne solo's ook. Verder vond ik de sfeer niet al te duister, beetje black metal light en duidelijk met flink wat prog invloeden, maar wel erg mooi. Erg gebeurt ook erg veel, inderdaad. Ga nog even kijken welk cijfer ik dit ga geven, twijfel tussen 3,5* en 4*, ik vind hem echt heel goed!

Enne, Don, waar blijft je review?

EDIT: Ik gooi er gewoon 4* tegenaan, echt een aanrader dit!

niels94 schreef:

Enne, Don, waar blijft je review?

Die komt er in februari. Ik heb er nu echt even geen tijd voor, ik heb het heel druk met school en dat is toch echt mijn prioriteit.

avatar van niels94
Belachelijk. School. Pfff. Ben je dan niet een metalhead met lange haren die in een krakerspand woont en niet aan school doet?

avatar van AOVV
We zijn inmiddels februari voorbij. Ik heb 'm vandaag nog eens beluisterd, sinds een tijdje, en mijn favoriet nummer is 'Junta'. Fantastisch gewoon. Ook de laatste twee nummers zijn ijzersterk. Een echt zwak nummer staat er niet op, maar bij sommige nummers verglijdt m'n aandacht wel van tijd tot tijd. Gelukkig staan er dus genoeg hoogtepunten op, om dat een beetje in evenwicht te houden.

avatar van Stalin
Bovenstaande berichten en artwork maken nieuwsgierig.
Ga me hier eens in verdiepen...