The Link - Virtue (2011)

Label: Fakto

1. Ybbsstrasse 40 (4:17)
  2. Sulphur (3:24)
  3. The Overlook (4:05)
  4. Severed and Redefine (3:21)
  5. Virtue Part I (2:58)
  6. Venus (2:49)
  7. What Is Missing from This Scene (3:32)
  8. Daydream Milk and Genocide (2:19)
  9. Virtue Part II (1:59)
  10. Deafening Silence (4:08)
  11. Velvet Glove Around Steel Fistfuck (4:17)
  12. Rouge Ecarlate (7:14)
avatar van JSPR_G
Hun eerste single Sulphur is gratis te beluisteren en downloaden op The Link - thelink.bandcamp.com .
Ik ben best onder de indruk van Sulphur en heb dit debuutalbum dan maar direct besteld. Ik ben benieuwd of de rest hetzelfde niveau haalt.
Deze Brusselse band treedt overigens 4 december in Brussel op als support voor The Ocean. Zo kan ik hun live performance meteen ook beoordelen.

avatar van JSPR_G
Nu voor de derde keer aan het beluisteren. Dit is echt een topalbum! Aardig wat variatie. Enkel nummers, zoals Velvet Glove, Virtue pt.1, Sulphur, Rouge écarlate zijn machtig goed.
Voor slechts 12 euro gekocht en deze gaat nog erg veel rondjes draaien, want ik denk niet dat het een cd is die rap gaat vervelen.

Ik kan iedereen enkel maar aanraden deze aan te schaffen van een band die nogmaals bewijst dat er meer talent is in België dan ik aanvankelijk dacht.

avatar van JSPR_G
Dit was het eerste en meteen ook het laatste album van The Link. Deze band stopt ermee.