araabMUZIK - Electronic Dream (2011)

Dance / Electronic
Label: Diplomat

1. Electronic Dream (2:32)
  2. Streetz Tonight (3:34)
  3. Golden Touch (3:48)
  4. Free Spirit (3:01)
  5. Underground Stream (3:16)
  6. Make It Happen (2:06)
  7. Lift Off (2:45)
  8. AT2 (4:53)
  9. Let It Go (3:09)
  10. Feelin' So Hood (3:42)
  11. Lost in a Maze (3:14)
avatar van Thomas91
You're now listening to AraabMUZIK....

De meest gebruikte zin in het album, en ja, het gaat irriteren. Verder best een grappig album. Underground Stream zit volgens mij zelfs tegen de hardcore aan. Het voelt sowieso aan als een leuk experiment met verschillende elektronische muziekstijlen, waar dance/trance toch de boventoon voert. Het album klinkt vaak bekend (vast bekende samples), maar loopt uitstekend in elkaar over. Ondanks dat de nummers onderling best verschillen past het precies. Luistert heel fijn.

Alleen die ene zin...

Jammer, dan haal ik er toch even een half puntje af.

Ik ben zo te zien de eerste stemmer. De naam zei me wel wat (waarschijnlijk rateyourmusic) en ik kwam hem op Spotify tegen, leuk om eens te horen. 3,5*.

Harco
Ach, experiment? Voor de Amerikanen die dit project opzetten en typische Dipset-beats van araabMUZIK verwachten wel. Voor een gemiddelde Nederlander vinden we hier toch niets nieuws onder de zon? Beetje trance, dance en soms neigt het zelfs inderdaad een klein beetje naar hardcore.

Thomas91 schreef:
Alleen die ene zin...

Inderdaad een beetje idioot. Ik dacht eigenlijk dat ik een promo had zitten luisteren, want het zit aan het begin van elk nummer.

Maar verder wel toffe muziek. En er zitten inderdaad bekende samples in. O.a. van wat Europese housemuziek uit de jaren '90 (bv. Right in the Night van Jam en Spoon), maar dan wel zo gemuteerd dat het een mooie eigen draai krijgt.

avatar van Stapler
Harco schreef:

Inderdaad, krijg het gevoel alsof ie er 20 jaar Nederlandse elektronische muziek door heen ramt als ik dit luister. Klinkt best vermakelijk tot nu toe.

avatar van carero
Ken hem eigenlijk alleen als (hiphop)producer. Maar op de één of andere manier bevalt dit me wel. Perfecte muziek om bijvoorbeeld op de achtergrond te hebben aanstaan.

tuktak
araabmuzik is echt een monster met zijn mpc's, zieke liveshows kan je dan doen met zoveel skills:

live in paradiso
schandelijk vingervlug

avatar van Raconteur
ik dementeer de laatste tijd, dus ik kan "you're now listening to Araabmuzik" wel appreciëren als geheugensteuntje.

avatar van Supernormal
Zijn nummer "Presidential Rolex" is ook geweldig. Getalenteerde artiest!

avatar van Rhythm & Poetry
herman schreef:

Ik neem aan dat jullie dit werk niet origineel hebben en dit dus inderdaad zomaar de downloadversie kan zijn...

Het was de versie die toen op Spotify stond, weet ik nog...

Harco
Klopt, elke onlineversie van dit album had dat destijds.

avatar van Flipm0de
Erg matig album. Araab maakt af en toe wel vermakelijk producties, maar dit album doet me niks.

avatar van brooklyn
“You’re now listening to Araabmuzik”. I’ve checked- it’s not my (legal of course) copy, it’s actually meant to be there. This guy wants you to be interrupted with this.

Gewoon een dik album moet ik eerlijk toegeven.

avatar van Silky & Smooth
Dit ligt wel in mijn straatje wat betreft dance. Compleet anders dan zijn hip-hop producties, maar heerlijk om op te zetten.

avatar van Gehenna
Dat sommige mensen vinden dat Underground Stream naar Hardcore neigt is niet zo heel verwonderlijk als je je bedenkt dat het 'geript' is van de Nederlandse Hardcore producer Nosferatu die de track "The Underground Stream" in 2003 uitbracht op het Enzyme Label en wel op deze Label compilatie Klik!. Werkelijk geen idee of AraabMuzik toestemming heeft gevraagd aan Nosferatu, maar ik vind wel dat Erwin (Nosferatu) op zijn minst een credit verdiend omdat dit niet alleen een sample betreft maar gewoon een compleet stuk uit zijn originele werk.

Thomas91 schreef:
You're now listening to AraabMUZIK....

Alleen die ene zin...

Jammer, dan haal ik er toch even een half puntje af.

La musica the Harry fraud, beats by esko ,Maybach music...... Zat andere die zoiets doen.