menu

Chip Taylor - Seven Days in May... a Love Story (1998)

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Roots / Country
Label: Train Wreck

  1. Seven Days in May (5:08)
  2. I Will Be Standing Again (4:18)
  3. Through Their Mother's Eyes (3:31)

    met Lucinda Williams

  4. Just Keep Holding On (5:32)
  5. Florence, the Baby and Me (3:35)
  6. If I Don't Know Love (4:05)

    met Lucinda Williams

  7. One Hell of a Guy (3:19)

    met Guy Clark

  8. Florence Is the River (3:46)
  9. Oh Florence (4:23)
  10. Alexander (4:37)
  11. How Can I Get Through This (3:12)
  12. Walk Away from You (4:34)
  13. All My Days (10:10)
totale tijdsduur: 1:00:10
zoeken in:
avatar van potjandosie
4,5
dan toch maar als 1e hier iets schrijven over dit prachtige, intieme album van deze geweldige singer/songwriter. hij serveert hier een flinke portie melancholie en legt zijn ziel bloot. een hoogtepunt uit zijn omvangrijke oeuvre. hij zingt over kleine en grote gebeurtenissen en het leven zelf. de man heeft een indrukwekkend aantal albums op zijn naam staan, waar ik geen genoeg van krijg. het is een beetje als bij de albums van J.J. Cale die onderling ook redelijk inwisselbaar zijn, maar het blijft toch altijd naar meer smaken. zo ook, bij deze Chip Taylor. de man is in staat om een goede melodie te schrijven en een songschrijver van de buitencategorie. het zijn liedjes met een kop en een staart, veelal kabbelend met spaarzame instrumentatie, zonder uitspattingen maar allesbehalve slaapverwekkend als je jezelf overgeeft en meegaat in de flow van de teksten en de muziek. de emoties die hij met de luisteraar deelt gaan diep en dat is wat mij betreft waar het bij goede muziek om draait. een volwassen man met oprechte, volwassen emoties gevat in mooie "songs". dit album bevat 2 prachtige duetten met Lucinda Williams en zou je "tearjerkers" kunnen noemen. 2 van de vele hoogtepunten op dit album. ook het duet met Guy Clark hakt er in. Chip Taylor zelf kun je gerust ook "One Hell of a Guy" noemen. Garth Hudson (ex The Band) speelt organ op een aantal nummers.

uit de liner notes van het autobiografische Seven days in May ... a love story
"I met Florence on May 9, 1996 at a place called The Pravda Bar in the Soho area of New York. She was five months pregnant at the time (not married). I fell in love with her almost immediately and we spent one precious week together before she returned to her home just north of Paris, France. The songs you are about to hear were all inspired by our relationship developed during those amazing days.
later verscheen er van zijn hand ook een boek met dezelfde titel "Seven Days in May"

Gast
geplaatst: vandaag om 13:35 uur

geplaatst: vandaag om 13:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.