Soror Dolorosa - Blind Scenes (2011)

Frankrijk
Label: Beneath Grey Skies

1. Crystal Lane (7:03)
  2. Autumn Wounds (5:29)
  3. Damaged Dreamer (6:29)
  4. Low End (7:23)
  5. Soror Dolorosa (4:08)
  6. Scars of Crusade (5:07)
  7. In a Glance (6:04)
  8. Broken Wings (6:06)
avatar van Don Cappuccino
Erg goede New Wave-plaat van Soror Dolorosa. Deze band tourt nu samen met Alcest en Les Discrets en was een reden om dit album eens te beluisteren. Het is vooral een album waar de baslijnen heel mooi centraal staan en de nummers lekker rustig worden opgebouwd, mooi! Referentiepunten zijn toch wel The Cure en The Sisters Of Mercy maar de band heeft toch ook wel een eigen geluid. De zanger heeft af en toe wel een beetje weg van Robert Smith. Deze heb ik maar gelijk meebesteld met de nieuwe van Les Discrets. Zo te zien is deze helemaal niet bekend en dat is erg jammer. Ik wacht nog even met een beoordeling maar die ligt waarschijnlijk rond de 4/4,5 ster.

avatar van Metalhead99
Ik heb hem nu al een poosje in mijn bezit en ben hem de laatste tijd weer wat aan het beluisteren vanwege het optreden van 23 februari. Erg mooie muziek, waarbij inderdaad de baslijnen wat centraal staan. De opbouw van de plaat is heerlijk! Lekker rustig en meeslepend, de stem van de zanger is lekker hypnotiserend! Ik ben erg benieuwd naar hoe dit live uit de verf gaat komen!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Sfeervolle wave plaat die net zo goed 20 jaar eerder gemaakt had kunnen worden.
Autumn Wounds is erg sterk, album wordt ook steeds beter naarmate je het vaker beluisterd, 2de cd No More Heroes (krijg ik van de week binnen )

avatar van Alicia
Wat een mooi liedje is Autumn Wounds toch...

avatar van jeanmaurice
Hun eerste twee albums kende ik nog niet, deze debuut LP vind ik erg sterk en kan zich meten met hun laatste album Mond dat ik tot nu toe hun beste vind. Dit album doet denken aan Faith van The Cure wat betreft de basgitaar die prominent aanwezig is. De zang van Andy Julia is erg sterk en draagt zoals op al hun albums de hele plaat. Halfje erbij.

Chameleon Day