OZ - Burning Leather (2011)

Finland

9. Enter Stadium
  10. Total Metal
  11. Third Warning
avatar van Von Helsing
Oz is opgericht in 1977 en anno 2012 komen ze met het eerste album aanzetten in 21 jaar.

Oz zou je in het tradionele lijstje van Saxon, Iron Maiden en Judas Priest kunnen plaatsten ware het niet dat het materiaal ver achter blijft. Waarschijnlijk de reden waarom ze ook nooit zijn doorgebroken. Deze doorstart had net zo goed uit 1983 kunnen stammen.

Er is volgens mij een (underground) revival gaande wat betreft old-school metal albums, getuige de laatste albums van RAM, Iron Fire, Witchhammer, Iron Saviour, Jack Starr's Burning Starr om er maar een paar te noemen uit een lange rij recente albums.