Aura Dione - Before the Dinosaurs (2011)

Denemarken
Label: Island

1. Geronimo (3:17)
  2. Reconnect (3:56)
  3. Friends (3:43)
  4. In Love with the World (3:27)
  5. What It's Like (3:23)
  6. Into the Wild (3:42)
  7. Masterpiece (3:56)
  8. Where the Wild Roses Grow (3:12)
  9. America (3:46)
  10. Recipe (3:43)
  11. Superhuman (3:51)
  12. Before the Dinosaurs (4:09)
avatar van Emile93
Heerlijk album!! Vooral Friends blijf ik in mijn hoofd houden! Heerlijk!!! Masterpiece vind ik als enige niet leuk, maar misschien is dat gewoon wennen!

avatar van Papartis
NewYorkCityLight schreef:
Is Where the Wild Roses Grow een cover?

nr. 1 Geronimo is het zeker wel.

NewYorkCityLight schreef:
Is Where the Wild Roses Grow een cover?

Inderdaad een vreselijke hoes! Van wie moet het een cover zijn? Ik weet het niet hoor, maar dan kan ik het opzoeken!

avatar van Angelo
Op Wikipedia staat dat ze aan alle nummers heeft meegeschreven, lijkt me dus niet dat ze iets heeft gecovered. Ik denk dat Mark doelt op Where the Wild Roses Grow van Nick Cave and the Bad Seeds met Kylie Minogue. Wat overigens een prachtig nummer is. Wat een vreselijke hoes trouwens.

avatar van Papartis
Ik ben ietwat teleurgesteld in dit album.
Veel nummers konden van Rihanna of Lady Gaga zijn.
Ik mis de authenticiteit van het eerste album.
Ik zal dit album zeker nog meerdere keren luisteren voordat ik een oordeel geef.
Overigens staan er wel enkele mooie nummers op zoals In Love With The World.

Angelo schreef:

Daar doelde ik inderdaad op, en het blijkt inderdaad geen cover te zijn.

En het nummer van Nick Cave & Kylie Minogue is inderdaad prachtig

avatar van Emile93
Zojuist het album besteld!! Ik ben er helemaal weg van!!!

BobbieMarley
Papartis schreef dat hij de authenciteit van het eerste album mist. Dat het te veel op Rihanna en Lady Gaga lijkt. Kan dit bevestigen noch ontkennen want ik ken deze artiesten alleen van naam. Het is wel dat de produktie een stuk commerciëler is geworden. Wat niets zegt over de kwaliteit van de liedjes, want die zijn van een buitengewoon hoog niveau. Persoonlijk vind ik haar op haar best in de rustige nummers.
Recipe doet me aan de muziek van Sophie Madeleine denken.

avatar van Emile93
EIN-DE-LIJK binnen!!!! HEERLIJK album! Luister het non-stop!

Emile93 schreef:

Masterpiece is blijkbaar een groeinummer, want nu is het een van mijn favorieten op het album. Beste nummer vind ik momenteel What it's like! Heerlijk!

Emile93 schreef:
EIN-DE-LIJK binnen!!!! HEERLIJK album! Luister het non-stop!

Laat ik 'm dan maar ook eens gaan downloaden

beatcluster schreef:

Laat ik 'm dan maar ook eens gaan downloaden

Zou ik zeker doen!

avatar van NewYorkCityLight
Geronimo vond ik op het eerste gehoor echt een kloon van Just Dance maar het is toch wel een erg catchy nummer...
Wel merk je meteen dat ze de sound van haar eerste album in ieder geval achter zich heeft gelaten..

Eerste helft top en luister ik regelmatig, tweede helft matig tot slecht en skip ik als het even kan.

avatar van SunnyOne
Wat een topalbum! Er zijn maar weinig albums waar alles kopt. Dit is er zo een. Een geweldige artiest waar we hopelijk nog veel meer moois van zullen horen. Haar vorige album heb ik ook al vaak gedraaid maar dit is nog beter! Veel meer variatie dan de gemiddelde popster.

SunnyOne schreef:

Goed zo! Helemaal mee eens!!!

avatar van Kos
Kos
Had hier nog nooit van gehoord, maar ik was een paar dagen in Duitsland en Friends wordt daar echt platgedraaid. Blijft nogal hangen dat plaatje...

Kos schreef:

Maar het is wel een heel leuk plaatje! Friends is inderdaad de nieuwe single. Geronimo is in Duitsland al een nummer 1 geweest!

beatcluster
Toch maar weer een halfje erbij... Ik was dit album een tijdje zat geweest, maar op vakantie in Denemarken luisterde ik Masterpiece en besloot ik de cd toch maar te kopen... Ik heb er in ieder geval helemaal geen spijt van, want dit is gewoon een ontzettend goede popplaat, de nummers zijn sterk, goed geschreven en gecomponeerd, en hebben een lange houdbaarheidsdatum.

Overigens vind ik het album helemaal niet zo overgeproduceerd, bij de meeste nummers is het idd wel wat meer electropop geworden, maar het is niet zo dat het 'zielloos' is geworden, zoals bij zogenaamde 'artiesten' als Lady Gaga of Rihanna Wel vind ik de wat meer 'melodische' (ik kan het juiste woord even niet vinden) nummers de beste, namelijk Into the Wild, Recipe en In Love with the World.

Kortom: een dikke 4,5 voor dit album, en ik hoop dat het volgende album nóg beter zal zijn

beatcluster
Ik hoorde vandaag What It's Like in de supermarkt, wel grappig, ik had niet verwacht dat ik ooit nog überhaupt een nummer van Aura Dione ergens in Nederland zou horen (en dan is het ook nog eens niet een single). Wat mij betreft waren Geronimo en Friends ook in Nederland hits geweest.

beatcluster schreef:

Ik heb Friends anders wel vaker gehoord hoor, zowel in de super als op de radio. Maar inderdaad, jammer dat ze niet meer succes in NL heeft gehad. Ik luister de cd regelmatig, en het blijft een geweldige plaat!

avatar van Emile93
Nieuw album van Aura komt over 12 dagen uit!!!!