Peaking Lights - Clearvoiant (2008)

Electronic / Rock

4. 5 Records Skipping Together
  5. Stranded on an Island
  6. Summer Ice Cream
avatar van essence
Uitgebracht op cassette en cd-r.
Heel anders en stukken experimenteler dan bv '936' ('Imaginary Falcons' heb ik nog niet gehoord).
Je krijgt noisepop voorgeschoteld met gitaar. Zweverige synths die je aan kosmische muzik doen denken. Gepiel, feedback, stemexperimenten, tape loops. En alles met een sterk psychedelische inslag.
Ik denk dat cassettes zijn de drager bij uitstek voor veel bands om dit soort output op uit te brengen.

Deze is ook ook experimenteler dan Imaginary Falcons. Die gaat al veel meer richting 936 en Lucifer, al klinkt 'ie nog wat lo-fi daarbij vergeleken. Hier staat de geluidskwaliteit de ervaring toch wat in de weg (ik mis vooral de dubby bassen), al vind ik met name Summer Ice Cream wel een mooi nummer.