Wytchfynde - The Awakening (2001)

1 stem

Label: Demolition

1. Hell Hath No Fury (4:01)
  2. Death of Innocence (4:43)
  3. Vampyre's Tale (5:52)
  4. Blessed Be (5:12)
  5. To the Devil a Daughter (4:10)
  6. The Awakening (6:00)
  7. Unholy Shadows (4:53)
  8. One Step Closer (To Hell) (5:49)
  9. Unknown Soldier (6:26)
  10. Ghost Dancer (5:23)
  11. Arken Asylum (4:09)
avatar van BlauweVla
Ik weet niet welke eerder was in 2001, want de Witchfynde met een "i" bracht dit jaar ook een plaat uit, met een brulkikker als nieuwe zanger. Luther Beltz was in de jaren '80 de tweede zanger in de band en wat mij betreft de beste. Door een ruzie met gitarist Montalo gebruikte hij eerst z'n eigen naam, maar besloot al gauw met geen enkel ander Witchfynde bandlid, Wytchfynde met een "y" op de richten.
Ik moet zeggen een alleraardigste plaat. Eigenlijk zou dit power metal moeten heten, helaas denkt men bij die term aan hele andere bands.
"The Awakening" is voor fans van Maiden, King Diamond, Priest etc.
Het gave is dat er recht toe recht aan gerockt wordt, maar er ook een aantal dynamischer stukken op staan, met mooie opbouw. En track 10 is het hardste wat gevolgd wordt door het meest rustigste nummer, maar denk daarbij dan wel aan een Crimson Glory achtige afsluiter als "Lost Reflection"
Ik wacht al een tijdje op een nieuwe Witchfynde, want Luther Beltz is al weer heel wat jaartjes terug in de band, hij heeft het blijkbaar goedgemaakt met Montalo. Het maakt deze eenmalige plaat des te aparter in mijn collectie.