Laura Gibson - La Grande (2012)

Folk
Label: City Slang

1. La Grande (3:50)
  2. Milk-Heavy, Pollen-Eyed (2:56)
  3. Lion / Lamb (4:07)
  4. Skin, Warming Skin (3:48)
  5. The Rushing Dark (3:04)
  6. Red Moon (2:56)
  7. Crow / Swallow (3:36)
  8. The Fire (3:34)
  9. Time Is Not (4:36)
  10. Feather Lungs (3:18)
De titelsong en Milk-Heavy, Pollen-Eyed klinken alvast veelbelovend

avatar van muziekobsessie
mee eens scaesare, als de rest net zo goed is als de titelsong ben ik verkocht!

avatar van BZN
BZN
Ik moet het album nog even een aantal keren luisteren, maar de eerste luisterbeurt is heel goed bevallen!

avatar van Thomas91
Klinkt zeker niet verkeerd. Eerste paar nummers zijn nog redelijk toegankelijk, en niet dat de rest nu zo vreemd is, lijkt het wel iets meer puur/rauw te zijn. Bij vlagen doet haar stem me aan Feist denken. Geen verkeerde referentie lijkt me. Soms even wennen, maar het is een mooi plaatje geworden.

avatar van Broem
Ben de afgelopen dagen mijn stapeltje "herkansingen" opnieuw aan het beluisteren. Albums die me de eerste (paar) keer nog niet helemaal hebben gegrepen maar ook wel (wat) potentie laten horen. La Grande is er daar ook zo eentje van. Opvallend vaak zijn dit folk albums die iets teveel op de vorige folk albums lijken. Het is een overvol genre en de pareltjes pik ik er vrij snel uit. Toch is er met dit album niks mis. Wel braafjes en erg binnen de lijntjes. Iets te grijze muizerig.