Bill Bruford with Ralph Towner and Eddie Gomez - If Summer Had Its Ghosts (1997)

Jazz
Label: DGM

1. If Summer Had Its Ghosts (6:20)
  2. Never the Same Way Once (5:04)
  3. Forgiveness (5:15)
  4. Somersaults (3:27)
  5. Thistledown (4:11)
  6. The Ballad of Vilcabamba (5:00)
  7. Amethyst (For Cameron) (4:18)
  8. Splendor Among Shadows (4:52)
  9. Some Other Time (3:01)
  10. Silent Pool (3:35)
  11. Now Is the Next Time (4:03)
avatar van HansL
Nav aankomend concert van heer BBruford met MB te SJU, kreeg ik deze cd ter luisterleen van BuurMarc.
Kvind een (country&)western-klinkende gitaar ( met ijzeren snaren) nooit zo'n heel groot succes. Maar desondanks bevalt dit album redelijk wel.
Zo klinken de eerste tonen van het eerste nummer ( drums met herkenbare bas van Eddie Gomez) top, maar de gitaar die dan invalt, haalt het geheel naar beneden, tot onder een 3,5. Door de gitaar ( en soms ook de zweverige keyboard geluiden) krijgen sommige nummers een fusionachtig geluid, jammer.
Nummers waarin geen ijzeren snaren voorkomen, en ook wel de meer uptempo nummers zijn de betere en die elektonische drumgeluidjes zijn tof ( #6,#10).

Mssr Renard
Ik had hier wel wat meer van verwacht met die grote namen (Bruford die samenwerkt met Ralph Towner van Oregon), maar ik vind het hier en daar wel erg onderhoudend, veilig en wat voortkabbelend.

Het luistert wel lekker weg, dat wel. Maar het vlamt nergens.

Gelijk maar wel een mooiere hoes erbij gezocht.