Wooden Saints - I Know Why Your House Is on Fire (2012)

Label: Rough Trade

1. I'd Rather Have You Just for Now (2:18)
  2. Never Bother Going Over Clouds (3:16)
  3. Alice Has a Way of Trippin' Over Branches (3:58)
  4. California Cacophony (3:05)
  5. Wolfpack (3:38)
  6. Platypus (4:04)
  7. The Elephant (3:34)
  8. Away with the Villian (3:35)
  9. I Read Your Eyes and Cried Before the End (3:08)
  10. The Great Farewell (3:38)
  11. Your House Is on Fire (3:30)
  12. Waving at the Lions (8:03)
avatar van muziekobsessie
ben niet zo van de hollandse folk, maar eerste nummer your house is on fire op youtube klinkt heel veel belovend

avatar van Thomas91
Geen verkeerd album, maar het overtuigt eigenlijk nergens. Veel nummers klinken best mooi, maar ze blijven niet hangen, het maakt op mij geen indruk. Geef mij op Nederlands gebied dan maar Blaudzun, die naar mijn mening een album van een paar niveaus hoger uitbracht. Krap een 3 *.

avatar van IntoMusic
Net bij DWDD gezien en erg verrast door de sound. Ik ga deze eens nader beluisteren

avatar van IntoMusic
Mooi stukje en reden te meer om dit album in huis te halen.

avatar van Germ
Germ (crew)
The Great Farewell komt binnen als een malle, wat een prachtige stem....

avatar van blonde redhead
Verdient wat meer aandacht vind ik. Ik koop geen cd's meer even geen geld voor en doe alles via spotify. Maar voor dit soort kleine Nederlandse bands moet je altijd een uitzondering maken. Binnenkort dus maar ff naar een concertje waar ik de cd dan kan halen

Geen idee hoe ik aan deze cd ben gekomen, maar het klinkt zeker leuk. Intussen heb ik wel begrepen dat het een soort gelegenheidsband is van 2 vaste leden die met een groep muzikanten uit andere Nederlandse bands deze cd in elkaar hebben gedraaid. Er staat daardoor een flinke rij van namen op het hoesje (15) die allemaal een bijdrage leveren. Waaronder nogal wat 'lead vocals'. Dat maakt het een gevarieerd geheel. Hert label waar de muziek onder valt is hier pop, maar ook folkrock zou passend kunnen zijn. Het heeft wel wat een jaren 60-70 uitstraling, denk dan aan de wat folk-rock / country rock getinte groepen en ook de beatles hoor ik er in terug. Goede samen zang, mooie muzikale begeleiding, wat vintage instrumenten (orgeltje), het klinkt onhollands goed. Een aanrader.