Nicolas Jaar - Don't Break My Love (2011)

Electronic
Label: Clown & Sunset

1. Don't Break My Love (6:10)
  2. Why Didn't You Save Me (5:03)
avatar van Chronos85
Het zijn maar twee nummers, maar wat een pareltjes! Jaar weet echt hoe hij met stiltes kan gogelen!

avatar van Nanne-1995
Zijn debut album vond ik al waanzinnig, maar je kunt horen dat hij gegroeid is. Gedetaileerder en meer gevoel voor melodie hoor je op deze EP.

nog zon pareltje

avatar van Raconteur
why didn't you save me is echt waanzinnig.

avatar van -SprayIt-
Totaal omvergeblazen door deze 2 tracks. Niet normaal. Dit zit zo verd*md goed in elkaar, niet te geloven. Zijn EP's zijn nog beter dan het album. Echt klasse, dit is 4.5*, zonder twijfel.

avatar van -SprayIt-
en inmiddels 5*

avatar van Hellblazer
Spoedig maar eens wat meer werk van Nicolas Jaar gaan luisteren. Vooral de titeltrack is erg warm en aangenaam. Sterke, sterke EP.

Ruime 4 *.

avatar van T.O.
Mooie plaat, die enigszins vergelijkbaar is met het werk van James Blake uit dezelfde periode. Die stiltes, die bassen.

Gemiddeld cijfer is wel erg hoog hier, blijft toch wat overhyped.

Misterfool
Wow, Jaar weet inderdaad echt prachtig van stiltes gebruik te maken. Het zijn weliswaar maar twee nummers, maar beide zijn verdomd sterk.

avatar van Monsieur'
Schitterende combinatie van lome drums, melodieën en samples. Alles uiterst subtiel, echt met fluwelen handschoentjes in elkaar gezet. Jaar bewijst hier weer dat hij een van de toonaangevende artiesten is in het genre.