Kaizers Orchestra - Ompa Til du Dør (2001)

Noorwegen
Label: Broiler Farm

1. Kontroll Pá Kontinentet (4:01)
  2. Ompa Til du Dør (5:04)
  3. Bøn Fra Helvete (4:00)
  4. 170 (4:13)
  5. Rullett (2:47)
  6. Dr. Mowinckel (3:11)
  7. Fra Sjáfør Til Passasjer (5:00)
  8. Resistansen (2:59)
  9. Dekk Bord (3:35)
  10. Bak et Halleluja (1:55)
  11. Bris (3:35)
  12. Mr. Kaizer Hans Constanze and Meg (3:29)
parel! live des te meer

avatar van IMPULS
Verrassend leuk. Feest, hoempa, maar wel pop, rock en stevig. Verfrissend goed !

avatar van Pinsnider
Over Live gesproken.
Ik wil iedereen die destijds in de Melkweg was bij het concert van deze heren nog even mijn welgemeende excuses aanbieden voor de ontzettend slechte grap die op het podium mocht vertellen. Nog nooit zoveel mensen zo apathisch naar me zien kijken...
Maar de Kaizers zijn natuurlijk fantastisch, vooral live. Wat een feest!!

avatar van levenvergeten
Ze hebben ook een waanzinnig concert op Parkpop gegeven. Ik weet niet of iemand van hier erbij was, maar het was echt goed. Over Live gesproken

Waren zeker goed op Parkpop. Helaas vind ik de albums een stuk minder dan hun live concerten.
Blijft een goede band hoor

avatar van levenvergeten
Dames en Heren, ik presenteer u Kaizers Orchestra, zeker één van Noorwegens beste bands(The Hives, Royksopp, Wahington zijn andere voorbeelden).

De muziek die deze mannen maken?
De sound van Kaizers Orchestra is een mix van energieke zigeunerrock, Oost-Europese hoempa, Einstürzende Neubauten, Tom Waits en The Hives.
Dat was de defenitie die de site van Parkpop geeft, en ik kan me er wel redelijk in vinden, behalve dat de Tom Waits referentie me ontgaat.
Over Parkpop gesproken, het was zeker één van de beste concerten die ik heb bezocht, maar dat zei ik al eerder. Die band heeft daar zeker wat fans gemaakt of zoals ze zelf zeiden:
We're touring in Europe right now to spread the Kaizer virus, and once you're infected there's no cure for it.

Of ik ben geinfecteerd? - Zeker, als ik weer eens mijn Kaizers Orchestra-shirt(die heb ik echt ) aandoe en mij over straat begeef om de mensen het te laten zien.

Genoeg over de band zelf, laten we door gaan over deze CD, Ompa Til du Dør. Ik noem hem de beste van Kaizers Orchestra, er staan gewoonweg betere songs op als op de andere CD's.

Ompa Til du Dør zou eigenlijk een klassieker moeten zijn, ik bedoel maar: Johnny B. Goode - Venus in Furs - Another Brick in the Wall - Mea Culpa - Chan Chan - Ompa til du Dør

Ja, dat is gewoon het beste nummer op dit album, maar ook de andere songs misstaan niet. Het jammere is alleen dat wanneer je zo'n goed live-concert hebt gezien, dat het album alleen maar kan tegenvallen.

Toch nog 4 sterren, want dit album is verre van slecht.

levenvergeten schreef:
Dames en Heren, ik presenteer u Kaizers Orchestra, zeker één van Noorwegens beste bands(The Hives, ..zijn andere voorbeelden).

Foutje, The Hives komen uit Zweden.

avatar van bonothecat
Een cd van Kaizers Orchestra bespreken is nog niet zo heel erg eenvoudig. Ik kan in ieder geval geen verhaal vertellen over de bijzondere teksten (ik ben het Noors niet machtig). Maar je kunt wel iets over de sfeer zeggen. En om de sfeer samen te vatten: apart. Soms is het erg melodieus, soms is het erg abstract, soms is het erg hoempa, soms erg zigeuner. Het geheel van de sferen is wel erg onderhoudend, het houdt de aandacht prima vast.

Mijn eigen ervaring met KO is begonnen op Lowlands. Daar zag ik ze een keer als 1 van de eerste acts op vrijdag, en dat was een erg goede start. Voor liefhebbers van de KO is het misschien ook een idee om de solo cd van Janove Ottesen eens te luisteren. Heel anders, maar ook erg mooi. Blijft 4*

avatar van staralfur
Ik luister dit album voor het eerst in minstens 8 jaar, en ik kan het nog steeds 'meezingen'... ook al kan ik totaal geen Noors Ik had ooit zo'n mooi shirt met gasmasker, maar die is inmiddels een paar maten te klein.

Blijft een fijn album trouwens, ben afgehaakt na Maskinieri dus ik heb nog wat in te halen.

Zelden zo'n feest meegemaakt als bij de Kaizers begin 2000 in de tijdelijke Patronaat locatie Fietsfabriek. Zondagavond, olievaten aan gort gemept, de zanger dweepte iedereen op, iedereen gekkenhuis, uniek zeker ook omdat ze in het Noors zingen. Geen idee waar ze het over hebben maar wat heb ik van ze genoten, ook nog iets later in de Melkweg.
De plaat draai ik niet vaak, toevallig nu wel omdat ik op zoek was naar de 1e van Killing Joke, die komt zo wel weer.
Ik zou ze graag weer een x willen zien.

avatar van Bert Wasbeer

Reunie!
Nu nog concerten in de buurt, want die in Noorwegen zijn al uitverkocht!