Glass Hammer - Cor Cordium (2011)

Label: Arion

1. Nothing Box (10:53)
  2. One Heart (6:20)
  3. Salvation Station (5:08)
  4. Dear Daddy (10:30)
  5. To Someone (18:15)
  6. She, a Lonely Tower (10:57)
avatar van Svendra
Zoals we van Glass Hammer gewend zijn, horen we vakkundig dichtgecomponeerde tracks met complexe lijntjes en keyboardsolo's. Jon 'Anderson' Davidson is gebleven en die is de ideale zanger voor deze muziek.

Ondanks de mooie momenten knaagt er iets. De melodie gaat - zelfs bij rustige nummers- alle kanten op en er zijn weinig thema's die blijven hangen. Daardoor blijft Cor Cordium ook na meerdere luisterbeurten een stevige kluif.

avatar van Brunniepoo
Voorganger If vond ik al niet zo heel sterk en met deze heb ik zelfs nog wat meer moeite. Er beklijft helemaal niets, het is een uur aan achtergrondprog zonder opzienbarende melodieën.

De band heeft in het verleden laten zien dat ze goede albums kunnen maken, ik hoop dat ze die draad weer eens op gaan pakken. Laat dit soort Yes-naäperij maar over aan bands met minder talent en schop meteen die zanger eruit...