Super Chikan - Chikadelic (2009)

1 stem

Blues
Label: Bluestown

1. Ain't Nobody (3:30)
  2. Hey Super Chikan (4:01)
  3. Fred's Dollar Store (3:29)
  4. Juke Joint Saturday Night (3:49)
  5. Front Porch Boogie (3:28)
  6. Hello Mississippi (3:35)
  7. Bad A*s Bass (4:26)
  8. Here Comes My Baby (5:29)
  9. School in the Field (3:31)
  10. Down in the Delta (4:25)
  11. Dance Rock and Sway (3:40)
  12. Eyeball Blues (3:10)
  13. Shoot That Thing [The Real Delta Version] (6:05)
Hendrik68
"Traditional Blues Album Of The Year", dat was in 2009 dit album van Delta Blues coryfee Super Chikan uit Clarksdale Mississippi. Clarksdale schijnt een zusterstad te hebben in Noorwegen, Notodden genaamd. Daar is dit album opgenomen met medewerking van o.a. James Johnson en de voor mij verder onbekende Noorse band Spoonful of Blues. Dit is een zeer geslaagde samenwerking geworden mag ik wel zeggen. Een toegankelijke vorm van de Delta Blues. Super Chikan begrijpt dat je niet altijd in het verleden kan blijven hangen en voegt wat andere elementen toe. Hij is ook niet vies van soul en funk en dat geeft het album een beetje extra gewicht. Super Chikan treedt op 27 juni op in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Ik kan niet, maar een bluesliefhebber die tijd heeft moet deze man echt gaan zien. Geselecteerd door Johan Derksen en terecht. Deze man werd overigens geboren in 1951, dus de kans dat hij nog vaker naar Nederland komt is redelijk groot.