menu

Kamelot - The Fourth Legacy (1999)

mijn stem
3,73 (31)
31 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: FAD

  1. New Allegiance (0:55)
  2. The Fourth Legacy (4:56)
  3. Silent Goddess (4:15)
  4. Desert Reign (1:39)

    met Farouk Asjadi

  5. Nights of Arabia (5:26)

    met Thomas Rettke, Cinzia Rizzo en Andre Neygenfind

  6. The Shadow of Uther (4:45)
  7. A Sailorman's Hymn (4:06)
  8. Alexandria (3:54)

    met Thomas Rettke

  9. The Inquisitor (4:35)
  10. Glory (3:42)
  11. Until Kingdom Come (4:12)

    met Thomas Rettke

  12. Lunar Sanctum (5:57)
  13. Can You Remember [Live] * (4:27)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 48:22 (52:49)
zoeken in:
5,0
prachtig album. het beste van de band en misschien wel van alle albums die ik ken

4,5
Sinds hun eerste CD in 1996, 'Eternity', is dit hun nieuwste release, met een nieuwe zanger. Deze zanger, Roy Khan, zingt naar mijn mening niet zo vrij als de vorige zanger, Mark Vanderbilt.

Toch zingt Khan geweldig goed op nummers als 'The Inquisitor', 'The Shadow of Uther' en het prachtige 'Nights of Arabia'. Dit nummer wordt eerst begeleidt door het rustig opbouwende intro 'Desert reign', waarin vele Arabische klanken en sferen in zitten. Deze intro gaat heel soepel over op het belangrijkste nummer op de CD, 'Nights of Arabia'. Lekkere riffs, geweldige zang en een pakkend couplet is alles wat ik hierover kan zeggen.

De andere nummers zelf, overigens, zijn snel, maar toch niet hard, en hebben allen een lekkere melodie. En zoals we gewend zijn bij dit soort bands, zit er ook een lekkere ballad bij. Ook op deze release, namelijk het nummer 'A Sailorman's Hymn'.

Al bij al vind ik persoonlijk dat oprichter/gitarist/tekstschrijver Thom Youngblood met het nummer 'The Inquisitor' net íets te ver gaat, geschiedrijk gezien. Met zinnen als "Come all you witches, my procedures are approved" en "The Inquisition has drained the demons, like I said it would" vind ik dat de Spaanse Inquistie in Thom's ogen als iets -onschuldigs- wordt gezien. En onterecht.

Ondanks al deze kritiek, komen de progressieve metal-fans niets te kort met deze CD. En de aanschaf is meer dan de moeite waard. Als is het vanwege het nummer 'Nights of Arabia'.

4.5*

avatar van nevyn
2,0
xplorer schreef:
Sinds hun eerste CD in 1996, 'Eternity', is dit hun nieuwste release, met een nieuwe zanger. Deze zanger, Roy Khan, zingt naar mijn mening niet zo vrij als de vorige zanger, Mark Vanderbilt.


Grappig dat je dat zegt, ik vind Khan toch een heel stuk beter klinken. Hij heeft een veel ..tsja... epischer stem, dit maakt de muziek echt af.

avatar van Rinus
4,0
Met Roy Kahn in de gelederen als zanger, brengt Kamelot alleen nog maar zeer hoogstaande kwaliteits albums uit. Deze is geen uitzondering. Perfecte produktie weer, en sterke songs, zoals het meesterlijke " Nights of Arabia". En de, zoals altijd, mooie coverart maakt het album helemaal af.

avatar van Phoebe318
4,0
Mijn kennismaking met Kamelot. Ik kan zonder twijfel zeggen dat dit album zeer goed in mijn oren klinkt! Het begon met "Night Of Arabia" die mij omver blies, en het nummer "The Fourth Legacy" vond ik vanaf het begin al fantastisch! Het nummer "A Sailorman's Hymn" is ook prachtig!

*4.0

avatar van vielip
4,0
Samen met Karma het beste wat Kamelot te bieden heeft naar mijn mening. Geweldige powermetal, gegoten in catchy nummers. Topproduktie ook trouwens! Dat is niet altijd vanzelfsprekend in dit genre
Zanger Roy Khan is een klasbak trouwens!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:15 uur

geplaatst: vandaag om 14:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.