Camille - Ilo Veyou (2011)

Frankrijk
Label: EMI

1. Aujourd'hui (1:13)
  2. L'Etourderie (1:59)
  3. Allez Allez Allez (3:37)
  4. Wet Boy (2:27)
  5. She Was (4:37)
  6. Mars Is No Fun (2:36)
  7. Le Berger (5:09)
  8. Bubble Lady (1:45)
  9. Ilo Veyou (1:45)
  10. Message (0:49)
  11. La France (3:04)
  12. My Man Is Married but Not to Me (2:14)
  13. Pleasure (2:08)
  14. Le Banquet (2:49)
  15. Tout Dit (3:00)
avatar van spoon
De nieuwste van Camille is weer van bijzonder hoog niveau, Bij beluistering *plopt* bij mij de term vrouwelijke Zappa op.. Knettergek, geniaal en vol ideeen en ze kan nog echt goed zingen ook. De vraag is wanneer ze nu eens dat "serieuse" meesterwerk gaat maken en het grotere publiek haar in een adem met Bush, Bjork, Harvey kan noemen

Wederom bij dit album: hoe beter de weergave hoe meer je hoort en des te groter de bewondering voor deze dame en haar volstrekt unieke manier van muziek maken. Dit beoordelen van mp3 en computerspeakertjes is deze dame en vooral jezelf tekort doen.

avatar van Daglish
Beoordeling van spoon is niet in alles de mijne de mijne, maar het enthousiasme deel ik absoluut en kan ik in woorden niet overtreffen! Geweldige plaat!

Oud zangeres van Nouvelle Vague (die ik op zich best aardig vind), dit album meegenomen uit Frankrijk. De eerste keer in de (erg rammelende) auto gehoord, maar dat is niet zo'n succes. Je mist te veel. Ik was verrast dat hier op Music Meter toch nog redelijk wat aandacht is voor deze toch wel bijzondere Franse artieste. Want is dit is niet de normale chansonniere, dit neigt zoals ik ook bij anderen lees naar Björk, Harvey en Bush.
Vooral de veelzijdigheid, soms de gekte, het afwijkende valt op bij deze stemkunstenares. De meeste nummers in het Frans een enkele in het Engels waaronder het prachtige 'She was'. Het is echt een album dat je intensief moet beluisteren om alle bijzonderheden op te merken, zowel muzikaal als tekstueel.
Ilo Veyou is volgens Google Translate Fins en betekent 'genoegen u' dat zal wel net wat anders zijn. In het nummer Ilo Veyou lijkt het meer een naam van een vrouw. Soms klinken bepaalde songs wat lieflijk, maar vergis je niet in de teksten.
Camille neemt je mee in haar eigen bizarre universum, ontkomen eraan lukt niet.
Heel bijzonder.
Ik dacht regelmatig aan artiesten van het Prikosnovénie label, waar ook van zulke, vaak vrouwelijke eigenzinnige artiesten te vinden zijn, waaronder Caprice. Ook te vinden op MM.