Sharon Van Etten - Tramp (2012)

Folk

9. Magic Chords (3:56)
  10. Ask (3:21)
  11. I'm Wrong (3:55)
  12. Joke or a Lie (4:02)
  13. Warsaw [Demo] * (2:27)
  14. Give Out [Demo] * (3:18)
  15. Serpents [Demo] * (5:45)
  16. Kevin's [Demo] * (3:37)
  17. Leonard [Demo] * (6:08)
  18. In Line [Demo] * (7:13)
  19. All I Can [Demo] * (4:56)
  20. We Are Fine [Demo] * (4:24)
  21. Magic Chords [Demo] * (3:43)
  22. Ask [Demo] * (3:35)
  23. I'm Wrong [Demo] * (4:07)
  24. Joke or a Lie [Demo] * (3:09)
  25. Tell Me [Demo] * (4:11)
ThereThere
Fraaie eerste single "Serpents"; geluid op dit nr is iets pittiger dan op prachtig voorgaand album "Epic". Verwacht veel van "Tramp", al is het maar vanwege gastbijdragen van oa The National en Walkmen leden. Intrigerend korte songtitels ook.

avatar van Bart
Dit is toch wel een album waar ik echt naar uitkijk en hoge verwachtingen van heb. 'Serpents' is inderdaad prachtig. Je hoort dat de fantastische drummer van The Walkmen zijn stempel erop drukt. Ook leden van Wye Oak spelen mee. Kortom: een prachtig team. De stem van Sharon is fijn. Dit kan haast niet missen!

avatar van MusicFreak
Ze heeft helemaal mijn aandacht weten te trekken met Serpents. Ben zeer benieuwd naar de rest van het album! Nog een maandje wachten..

ThereThere
"Tramp" nu te beluisteren op NPR en ik ben erg onder de indruk. Vooral begin is sterk. Album klinkt zoals te verwachten met alle gast bijdragen voller, opener Warsaw is lekker rauw, maar Van Etten zorgt voor voldoende afwisseling en rust momenten, waardoor het toch een intieme luisterervaring is. Mede door haar directe teksten, vol pijn, verdriet, woede en hoop.
En ze is nog mooier gaan zingen.

avatar van Chronos85
Leuk, aardig album. Goed verzorgde nummers maar op Serpents na geen enkele echte uitschieters. Lekker voor op de achtergrond maar niet meer dan dat...

Oei, Epic was de verrassing van 2010 voor mij maar dit is een toch wel erg vermoeiend en generiek indierock-plaatje geworden die ondanks allerlei toeters en bellen bijzonder weinig memorabele melodieën bevat. Dikke tegenvaller.

Morinfen schreef:

Oei beste Morinfen, je bent wel erg hard in je oordeel en vraag me af of je wel echt goed geluisterd hebt (en met jou zo'n beetje heel Ned.)(met als dieptepunt de beschamende review in Oor). Weinig memorabele melodieen? Luister toch eens naar "Give out"," Serpents", "Kevin's" en "Leonard", of verderop "All I can", "We are fine" en afsluiter "Joke or a lie". Dat zijn al net zo veel prachtige nrs als op heel "Epic".
Oké, dit "Epic" was idd erg fraai (en mogelijk daardoor de verwachtingen toren hoog), maar ook erg beknopt zeg maar gerust kort.
Op "Tramp" laat van Etten een rijker palet aan kleuren horen, niet altijd even raak maar wel een volwaardig en fascinerend werkstuk op zich.

ThereThere
vergeet ik nog het prachtige "Ask"!

avatar van raymondkeuters
Djeez, gisteravond naar Sharon met band geweest in Vera Groningen.. Ben nog steeds zwaar onder de indruk. Wat een heerlijk mens en wát een fijne band. Helemaal goed!

avatar van dynamo d
Ondekt via de Alternatieve Top 152 Sharon van Etten heeft een prachtige stem, dus gelijk maar de deluxe editie van Tramp gekocht, waar op de bonus cd de demo-versies staan + het nummer Tell Me. Mooiste nummers van Tramp vind ik Serpents, Magic Chords en We Are Fine.
Enige jammere van Sharon van Etten is dat haar achternaam me doet denken aan één van mijn eerste bazen in mijn jonge jaren en dat was een enorme eikel maar daar kan Sharon niks aan doen.

avatar van JoaMuse
Ik houd van haar stem, maar op dit album laat het songmateriaal te wensen over. Opvolger Are We There is een stuk beter.

beaster1256
Gewoon een schitterend album !

avatar van likeahurricane
Live in Utrecht