Gangrene - Vodka & Ayahuasca (2012)

Label: Decon

1. Intro [The Mixings] (1:08)
  2. Gladiator Music (4:38)

met Kool G Rap

3. Flame Throwers (2:48)
  4. Drink It Up (3:24)

met Roc Marciano

5. Auralac Bags (3:31)
  6. Vodka & Ayahuasca (2:59)
  7. Dump Truck (4:50)

met Prodigy

8. Due Work (3:22)
  9. Odds Cracked (2:21)
  10. Top Instructors (3:13)
  11. Dark Shades (3:32)

met Evidence en Roc C

12. The Groove (3:07)
  13. Livers for Sale (2:00)
  14. Outro (The Downsides) (0:53)
avatar van Harderwiek
één van de eerste goede releases van 2012 benieuwd hierna

avatar van Delars
De titeltrack is wel dope.

Rene1979
Ben hier wel benieuwd naar vorige plaat vond ik erg goed. Mooie artwork ook weer.

production op dit album is echt geweldig, ik ga hem nog een paar keer luisteren voor dat ik stem tho

off topic bericht verwijderd.

avatar van alexander-r
Twijfel nog of ik 'm binnen ga halen, wil eerst andere meningen horen...

avatar van thgryda
De eerste heb ik vluchtig doorgenomen via youtube etc. Ik vond het echter niet zo goed klinken dus heb dat album nooit echt geluisterd. Deze toch maar checken wegens geen andere releases en wegens featurings van evidence, prodigy, roc marciano en kool g rap... En omdat greneberg wel erg vet was.

avatar van Harderwiek
Vrij teleurstellende album dit. Productie zijn alles behalve denderend, gitaar- en druminstrumentatie worden vaak niet op een fijne manier gebruikt, de producties hebben sowieso een laag bas percentage. Ook het scratche wordt niet altijd even verdienstelijk gebruik van gemaakt. Erg teleurstellend van een talent als Alchemist. Oh No lijkt wel zich wel thuis te voelen op het album, maar kan het niet naar een hoger niveau tillen. Dope Truck sprinkt er voor mij bovenuit, lekker nummer is dat!

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vond het de eerste keer ook zeker geen al te fijne plaat; idd wat te chaotisch, maar het is een groeier. Constant niveau over de gehele plaat met een vrij hoog Oh No-gehalte (ook nu hoor je weer duidelijk dat hij de broer van Madlib is), maar ook een aantal herkenbare Alchemist-beats. De twee mannen als rapper liggen me ook beter dan op de vorige plaat, al kan het zijn dat ze hier simpelweg imo beter presteren en/of dat de beats ze hier wat beter liggen. Plaat heeft niet echt grote uitschieters en ondanks dat de raps me beter liggen dan op hun vorige album blijven het natuurlijk beperkte MC's. Voor nu een ruime 3*, maar de kans is groot dat dit in de toekomst een halfje hoger wordt. Verrassende bijdrage van Prodigy overigens na zijn niet al te beste rap-prestaties die ik de afgelopen jaren heb gehoord.

avatar van bennerd
Prodigy rapt de laatste jaren enorm veel beter dan wat hij in de jaren '90 presteerde.

Allez ja, 'vind ik'. En: 'Zijn stemgeluid en flow liggen mij meer.' Maar met nuance maak je geen duidelijke stellingen.

Naar deze plaat ben ik wel benieuwd. Heb er al wat flarden van gehoord en met momenten wist het mij wel heerlijk actief te maken. Eens goed de tijd voor nemen dus.

Harco
Zie ook niet in wat er anders is aan deze Prodigy-verse dan de dingen die ik van hem gehoord heb sinds zijn vrijlating. Maar die beat van Dump Truck is best wel kut en Oh No en Alchemist moeten hun bek gewoon never nooit niet opentrekken.