Idle Warship - Habits of the Heart (2011)

Hip-Hop / Soul
Label: Blacksmith

1. Enemy (3:19)
  2. The Floor (4:00)
  3. God Bless My Soul (3:10)
  4. Are You In (3:11)

met Kay Cola

5. System Addict (3:35)

met Jay Knocka en Jean Grae

6. Laser Beams (3:23)
  7. Covered in Fantasy (5:00)

met Chester French en John Forte

8. Rat Race (3:55)
  9. Katya (3:39)

met Michelle Williams

10. Beautifully Bad (3:36)
  11. Driving Me Insane (3:17)
  12. Burning Desire * (5:08)
avatar van nopro
Dat deze er nog niet opstond. Idle Warship is een samenwerking van Talib kweli en Res. Vooral de invloed van Res is goed te horen op dit album. Welcome back Res.
Ik heb het het genre Hip-Hop gegeven maar het is een mash-up van Jazz, Hip-Hop, Soul, Elektronisch en Pop.
Heerlijk hoe er geëxperimenteerd word met de verschillende stylen.
Als ik 3 favoriete tracks moet kiezen zijn dat: Beautifully Bad, Covered In Fantasy en The Floor.

Voor nu 4.5*

avatar van The SS
ik dig dit albumpje ook wel. ben normaal niet zo van dit soort muziek maar vind het toch wel erg dope dit

avatar van Silky & Smooth
Wauw! Wat een geweldig album!

Fijne electro-achtige beats met een een lekker tempo waarop Talib heerlijk flowt en Res ook fantastisch zingt. De chemie tussen beiden is super! Dat ik dit niet eerder gehoord heb! Zo hoor ik Talib Kweli echt heel graag!