Rodrigo Leão - A Montanha Mágica (2011)

Portugal
Label: Sony

1. A Praia Do Norte (2:16)
  2. O Baloiço (2:38)
  3. Aviões de Papel (4:24)
  4. O Fio da Vida (3:43)
  5. Ventozela (2:11)
  6. A Montanha Mágica (3:08)
  7. Terrible Dawn (4:38)

met Scott Matthew

8. O Espanhol (1:11)
  9. Mar Estranho (3:20)
  10. O Navio Farol (4:00)
  11. A Revolta (2:19)
  12. O Hibernauta (3:33)
Doordat Scott Matthew de leadzang heeft op de track Terrible Dawn was mijn belangstelling er onmiddellijk. Wat een bloedmooi nummer is dat toch!

En tja, dan ga je er naar op zoek en kijk je of de rest misschien ook wel leuk is.

Wel leuk? Me dunkt! Ik werd zeer aangenaam verrast door de mooie, veelal instrumentale, composities op dit album van voormalig Madredeus lid Rodrigo Leão.
Heerlijke filmische nummers die warmte uitstralen zoals de soundtrack van Amélie dat ook doet. Niet dat het er op lijkt maar het wekt bij mij dezelfde gevoelens op.

Het is nog geen 40 minuten warm bad maar daardoor blijft het puntig en verlang ik telkens weer naar de repeat-knop. Wat een zeer mooi album zo aan het einde van het jaar.
Ik draai het graag en ben benieuwd of het nog potten kan gaan breken in het jaarlijstje dat nu toch wel met rasse schreden begint te naderen.

Maar echt belangrijk is dat niet uiteraard: hier ontvouwt zich zoveel schoonheid die ik graag met jullie wil delen. En dan kan ik maar 1 ding roepen: aanrader!!!!!!

avatar van duvelboy
Na het concert van Sott Mattwew verleden week in Brugge nog een beetje nagepraat en dit is me aanbevolen door muziekfanaten aldaar. Mensen wat een verrassing, wat een prachtige cd is dit.. Natuurlijk ben ik fan van Scott en alleen al voor zijn bijdrage deze cd een kans gegeven. Ik kan enkel besluiten met dezelfde woorden als aERo: aanrader!!!

Verplicht voer voor Scott Matthew fans vanwege dat ene nummer maar de rest is echt ongelooflijk mooi. Jammer dat niemand dit nog oppikt.

avatar van AOVV
aERodynamIC schreef:
Jammer dat niemand dit nog oppikt.

Daarom dat je het nummer met Scott Matthew hebt genomineerd in het "Maak kennis met 2011"-topic?

Ik hoop dat het helpt. Maar ook alle overige nummers zijn de moeite waard. Dit album heeft een prachtige sfeer.

avatar van muziekobsessie
dat nummer met scott is fantastisch!!!!!

Vandaag de cd binnen gekregen inclusief dvd met een live optreden. Daar ga ik straks eens lekker voor zitten.

avatar van AOVV
Ik heb 'm gisteren voor de eerste keer beluisterd. Klinkt goed. Dat nummer met Scott Matthew vind ik erg mooi, en de andere nummers zijn ook op z'n minst aardig te noemen.

Dat Scott Matthew nummer is een hoogtepunt. Hij heeft het ook samen met Rodrigo Leão gecomponeerd.
De rest is gewoon erg sfeervol. Niet voor niets heeft het album het ver geschopt bij mij. Bijna in mijn top 10 (14e in de top 50 over 2011).

Die bijbehorende live dvd is overigens schitterend. Opener Tardes de Bolonha geeft me wederom dat heerlijke Amélie gevoel.