The Fray - Scars & Stories (2012)

Label: Epic

1. Heartbeat (3:40)
  2. The Fighter (4:20)
  3. Turn Me On (3:02)
  4. Run for Your Life (3:58)
  5. The Wind (4:14)
  6. 1961 (3:54)
  7. I Can Barely Say (4:20)
  8. Munich (3:57)
  9. Here We Are (3:31)
  10. 48 to Go (3:22)
  11. Rainy Zurich (3:48)
  12. Be Still (2:49)
  13. Maps * (3:18)
  14. Ready or Not * (3:50)

met Stacie Orrico

15. Why * (4:00)
  16. Boulder to Birmingham * (5:07)

met Emmylou Harris

17. Streets of Philadelphia * (3:49)
avatar van Mctijn
Verschrikkelijke single. Als dit de knaller van dit album moet zijn, vrees ik het ergste....

avatar van Gloeilamp
De single vind ik ook niet goed.
Ik hoop dat de rest van het album beter is, de vorige twee vond ik namelijk wel erg goed.

Snap niet helemaal waarom mensen Heartbeat niks vinden. Zelf vind ik het wel meevallen, neigt wat meer naar hun eerste album.

avatar van IllumSphere
Mctijn schreef:

Hierin moet ik je gelijk geven. Verschrikkelijk!

avatar van lauradance
Ik vind de single wel prima, ik vind alleen wel dat de Fray meestal van die gehaaste liedjes maakt en dat hoor ik ook in de single weer terug.

avatar van Gloeilamp
Album is gelekt.

Ben toch benieuwd wat ik hier van ga vinden aangezien ik Heartbeat niks vind.

Na mijn eerste luisterbeurt vind ik het album, zijn geheel toch wat teleurstellend. De opener Heartbeat is zozo, niet goed, niet slecht. Tot nr 7 vind ik het album nogal saai. Bij I Can Barely Say ga ik weer wat rechter in mijn stoel zitten.
Het mooiste hebben the Fray voor het laatst bewaard. 48 To Go, Rainy Zurich en de prachtige afsluiter Be Still.
Al met al een album, dat moet groeien, denk ik. Ik ga 'm ieder geval zeker te weten meer beluisteren al is het alleen om de laatste 3 songs. 3.5*!

Ik ben ook niet echt bevredigd na mijn eerste luisterbeurt. 'I Can Barely Say' is inderdaad de eerste die er uit springt, 'Run For Your Life' daarna. Maar de meeste albums worden pas dierbaar na enkele luisterbeurten dus ik ben benieuwd.

Nu, na meerdere luisterbeurten is het album aanzienlijk gestegen in mijn waardering, Na nummers beschreven in mijn eerdere bericht zijn de andere nummers toch beter gaan klinken. Een groeirtje, dus.
Brendan O'Brien, hun producer op deze cd, heeft er meerdere hardere rock ingebracht en dat was (voor mij althans) even wennen.
ik durf bijna te stellen dat dit wel eens de beste Fray zou kunnen worden als hij helemaal in mijn systeem zit. The Fray hadden ongeveer 70 nummers geschreven en er uiteindelijk hun beste 12 uitgekozen. Ik denk dat het ze aardig gelukt is.
Ik doe er een sterretje bij, dus dat worden er nu 4.5