Abigail Williams - Becoming (2012)

Label: Candlelight

1. Ascension Sickness (11:12)
  2. Radiance (5:33)
  3. Elestal (8:12)
  4. Infinite Fields of Mind (10:11)
  5. Three Days of Darkness (2:27)
  6. Beyond the Veil (17:31)
avatar van Don Cappuccino
Het eerste nummer is al te beluisteren en dat klinkt heel erg goed. Weer een stijlverandering van Abigail Williams. Eerst was het een metalcore band die Black Metal invloeden had, toen werd het symfonische Black Metal en daarna gewoon Black Metal. Nu klinkt het bijna als Wolves In The Throne Room. Iets om in de gaten te houden dus.

avatar van andnino
Wat Don zei, deze plaat bevalt mij enorm! Wat een nummer, dat Beyond the Veil! Gigantisch, episch, meeslepend, sfeervol. Wie had dit gedacht in 2008?

avatar van Don Cappuccino
Zo, Beyond The Veil is echt prachtig! Dit had ik toch echt niet verwacht. Nu nog even iets meer dan 2 weken wachten op het complete album, wat ben ik benieuwd.

Vooral de viool in het nummer is echt prachtig en zorgt voor een heel eigen geluid. 17 minuten lang word je op een soort van reis meegenomen die van de hoogste pieken naar de diepste dalen gaat. Een avontuur, iets wat je niet meer zo vaak tegenkomt de laatste tijd. In 4 jaar van technische symfonische Black Metal die niet zo bijzonder was naar epische composities. Het gaat de goede kant op.

avatar van andnino
Ik begrijp dat het album nog niet gelekt is? Ik heb hem namelijk al wel, als promo-download.

Bofkont!

Het album is inderdaad nog niet gelekt, ik heb geduld...

avatar van snarf349
Lekker sfeertje zetten ze neer op dit album. Toffe melodieen met diepe, vuige vocalen. Maar goed dat het vroeg donker is.
Ben helemaal gek van dat riffje, zo rond de zes minuten, in het nummer "Infinite Fields of Mind", kan mij niet lang genoeg duren.

avatar van Don Cappuccino
Ze zetten inderdaad een heel lekker sfeer op dit album neer. Lekker rauw maar toch een goede productie, zo moet het! Ik ga deze zeker nog vaker luisteren voordat ik een beoordeling geef, vooral van Beyond The Veil kan ik geen genoeg krijgen. De 3 albums die ze tot nu toe hebben gemaakt vind ik allemaal goed en zijn op hun eigen manier creatief. Interessante band, je weet compleet niet wat de volgende stap is.

avatar van andnino
Mijn recensie staat binnenkort online op www.zwaremetalen.com, ik heb Becoming daar een 85 gegeven. Hier hou ik het voorlopig op een 3,5. Mijn cijfer bepaal ik daar op hele andere gronden, de reden dat ik het hier slechts bij een 3,5 hou is dat de plaat nog moet groeien. Het kan nog makkelijk twee kanten opgaan.

avatar van Dr.Pat
Beyond the Veil is machtig (en mooi).

avatar van Lau1986
Met Abigail Williams weet je nooit met wat voor soort muziek ze op komen zetten. Begonnen ze als een symfonisch deathcore bandje, nu zijn ze toch wel duidelijk een black metal band. Ik moet zeggen dat voeren ze goed uit. De nummers zijn sfeervol en afwisselend. De vocalen passen er perfect bij. Het is echter niet mijn ding. Goed dat zeker.

avatar van Don Cappuccino
Abigail Williams heeft net bekend gemaakt dat ze er in September mee stoppen. Erg jammer, want de band werd steeds beter en vooral interessanter. Nu hopen dat de leden met iets nieuws komen dat net zo gaaf is!