Natalie Imbruglia - Counting Down the Days (2005)

Australiƫ
Label: BMG

1. Starting Today (2:56)
  2. Shiver (3:45)
  3. Satisfied (3:30)
  4. Counting Down the Days (4:09)
  5. I Won't Be Lost (3:53)
  6. Slow Down (3:32)
  7. Sanctuary (3:09)
  8. Perfectly (3:24)
  9. On the Run (3:38)
  10. Come on Home (3:56)
  11. When You're Sleeping (3:07)
  12. Honeycomb Child (4:14)
kiekske
Jaja...ze is terug!!!

Getrouwd met lucky bastard Daniel Johns van Silverchair en nieuwe band The Dissociatives. Enige invloed op haar album daarvan te horen? Nieuwe single nog niet gehoord...

avatar van HiLL
Nieuwe single is belabberd slecht..als ze nou gewoon naakt gaat, kan ik haar zeker waarderen!

avatar van otherfool
HiLL schreef:

Eh... ja oke

Haar albumcover is wel geslaagd toch? Vind het een mooie foto.

avatar van HiLL
Bloompje schreef:

Haar albumcover is wel geslaagd toch? Vind het een mooie foto.

zeker...lekkerding is het!

Uiteraard zijn we hier wel om over de muziek te praten he

Net gelezen dat Daniel het nummer Satisfied voor haar heeft geschreven. Als dat geen liefde is

avatar van EmDee
Of om haar weer tevreden te stemmen.

Tja, daar kunnen we alleen maar over oordelen als we de tekst van het nummer hebben gelezen.

avatar van kappottevic
Euh is dit nu haar vorige album of haar volgende?

Okay, "On the run" klinkt wat afwijkend maar verder staan volgens mij alle andere nummers ook op al haar vorige albums maar dan onder een andere titel. Of is het gewoon de toename in de wereldwijd uitgebrachte hoeveelheid blijemeisjespop die er teveel op lijkt? En waar zijn de hits?

Natlie iSz BACK
En hoe?! Een geweldig album, Shiver is een prachtig gezongen nummer...in combinatie met langzamere nummers is dit een heelrijk album! voor alle natalie fans

Electro_
Kalou2005 schreef:
Shiver is een prachtig gezongen nummer.

Wat grappig dat je dat op die manier zegt.
Het is inderdaad wel een mooi nummer.

Marcel²
Moet ik me ervoor schamen of zal ik gewoon zeggen dat mijn vriendin dit album heeft gekocht. Als ik eerlijk ben heb ik dit album zelf gekocht. Ik vind het gewoon goed en dat mag toch? Trouwens een mooi foto ook op de cover.

avatar van musicfriek
Marcel Jongeneel schreef:
Moet ik me ervoor schamen

Waarom zou je je ervoor moeten schamen, Marcel? Omdat ze vroeger een soapie was in Neighbours? Moet ze daarom niet serieus genomen worden? Onzin natuurlijk...

Dit album ken ik in zijn geheel niet, maar ik weet wel dat Natalie een prima zangeres is. Halverwege jaren 90 had ze natuurlijk een gigantische hit met het nummer Torn. En dat blijft een prachtig nummer wat mij betreft. Daarna eigenlijk vrij weinig vernomen van haar. Het nummer Smoke staat me nog wel goed bij, erg mooi gezongen ook.

Neeeeee Marcel, je mag dit goed vinden

wotjek
Dit ís goed. Jammer dat het niet echt een commercieel succes is geworden met maar 500.000 verkochte exemplaren. Ik had het meer gegund. Heb er veel goede herinneringen aan toen ik in Australie zat en deze CD nonstop op mijn Ipod speelde.

avatar van Mjoesik
Heel mooi album ... zoals we gewend zijn van Natalie Imbruglia!

Ik vind het album erg mooi!
Het is heerlijk luisterbaar en verveelt niet snel.

Leukste nummers zijn:

-Satisfied
-Counting Down The Days
-Honeycombe Child
-When You're Sleeping

*4,5

rick*
Wat heb ik nog lang gewacht op dit album, het leek wel eeuwig te duren voordat ie uitkwam. Over het algemeen toch wel een beetje een teleurstellende plaat.

"Starting Today" lijkt qua ritme net iets te veel op "Torn" en "Perfectly" klinkt goed maar kampt met soortgelijke problemen. Hoogtepunt van deze CD is "Sanctuary" die ontzettend actief klinkt met een aardig refrein en een goed algeheel ritme.

"On The Run" lijkt wat op "Smoke" qua opbouw maar is ondanks meer originaliteit en betere teksten minder memorabel. Door haar ex-man werd "Satisfied" geschreven, maar persoonlijk doet deze track mij niet erg veel - evenals andere tracks als "Slow Down" en het titelnummer "Counting Down The Days" die aan mij voorbijgaan.

Helaas zitten er een paar fouten in deze CD. De kerstgeluiden bij het titelnummer zijn erg misplaatst en de vocale vaardigheden zijn niet altijd even scherp, zo bijvoorbeeld bij "When You're Sleeping" waarbij ze naar mijn mening de hoge noten niet zo mooi haalt als waarschijnlijk de bedoeling is geweest. De kracht van Natalie ligt vooral bij het opstellen van een leuke, persoonlijke (verdrietige) stem die bovengemiddeld ligt, maar niet te vergelijken is met de stem van een wereldzangeres die alle wensbare noten haalt.

Het zielige geluid van "I won't be lost" maakt toch wel veel goed, evenals het experimentele, enge geluid van "Honeycomb Child". Ook standout track "Shiver" is erg leuk om te horen.

Ondanks een paar missers op zich wel een leuk album dat wat commerciëler is gericht dan de voorganger White Lilies Island, maar dat het helaas niet bij de vorige twee platen van Imbruglia haalt.

Jammer dat Natalie Imbruglia voor het grote publiek eigenlijk alleen maar bekend is als 'dat meisje van Torn', want ze heeft zoveel meer mooie liedjes gemaakt, zo ook op het album Counting Down the Days. 'Shiver' wil nog wel eens in een supermarkt worden gedraaid, maar verdient beter. Al met al een mooi album, met fijne popliedjes!

avatar van vigil
Best een fijn singer-songwritter/pop album van deze knappe dame. Op het laatst kakt het wat in maar je kan niet alles hebben