Loudon Wainwright III - Album III (1972)

Country
Label: Columbia

1. Dead Skunk (3:05)
  2. Red Guitar (1:49)
  3. East Indian Princess (2:56)
  4. Muse Blues (2:53)
  5. Hometeam Crowd (1:49)
  6. B Side (2:26)
  7. Needless to Say (3:14)
  8. Smokey Joe's Cafe (2:31)
  9. New Paint (3:00)
  10. Trilogy (Circa 1967) (3:11)
  11. Drinking Song (2:55)
  12. Say That You Love Me (2:30)
P. Kloetjeuris
Dit album is helemaal super. Het is oersimpele muziek met erg sterke teksten die soms erg humoristisch zijn op de typische cynische Wainwright manier (Dead Skunk, Red Guitar), andere nummers zijn gevoelig en diep. Wat mij betreft het beste album van deze onderschatte singer/songwriter. Top.

avatar van Reint
Drinking Song is hilarisch, intelligent qua tekst, swingend qua muziek. En heel erg waar ook.

avatar van Ducoz
Op zich zelf vind ik de muziek van Loudon Wainwright III erg goed, mooie instrumentatie en het steekt goed in elkaar.
De vocalen zijn ook prima inorde en slingeren een beetje tussen Neil Young en Van Morrison in.

Zijn teksten, echter, bots ik vooral mee.
Soms heb ik gewoon het idee naar een flauwe comedy act te luisteren. Dat vind ik erg jammer en krijg ik visioenen van een kale, lachende man zoals hij in Big Fish wordt gepresenteerd... Zijn live plaat 'So Damn Happy' is daar een voorbeeld van, te veel gelach en te weinig moeite om een goede song neer te zetten.
Waarschijnlijk kom ik nog op dit commentaar terug, maar dat zijn mijn eerste bevindingen.

Veel zuip liedjes op deze cd. Red Guitar, Smokey Joe en Drinking song. Ook op andere Lp's of cd's meer drankorgelsongs zoals April fool's day morn op Fame and wealth. Of de lsd trip in the Acid song op More love songs. Geen wonder dat hij een waarschuwing kreeg van zijn dokter, getuige het lied The doctor in 1992 op History.Bij een live optreden van Loudon, die ik bijwoonde, nodigde hij de zaal uit dit lied mee te zingen en daaraan heb ik toen uit volle borst meegedaan. Kennelijk is hij daarna zijn leven gaan beteren, anders was er in 2012 geen cd verschenen met de titel Older than my old man now.

avatar van late for the sky
ik heb deze lp nog eens opgezet omdat een muzikale vriend van mij dit liet horen in zijn auto en ik zei dat dat loudon wainwright 3 was
hij was verbaasd dat ik die kende ; de meeste kennen allleen zijn radio hit "dead skunk" uit de jaren 70
deze lp bevat enkele goede nummers (needless to say - say that you love me - dead skunk )
de andere zijn in mijn ogen middelmatige nummers op een middelmatige lp