Tim Akkerman - Anno (2011)

Label: TA

5. Gold Seeker (4:42)
  6. Anno (2:13)
  7. Winter Is Over (4:48)
  8. Brother (4:18)
  9. Stronger Each Day (3:19)
  10. Between the Sun and the Moon (4:22)
  11. Blind (4:48)
  12. Danielle (4:26)
  13. Bright Eyes (3:33)
De nieuwe muzikale richting die Tim Akkerman is ingeslagen is gedurfd en bevalt me wel. Een eerste luisterbeurt riep bij mij herinneringen op aan Simon & Garfunkel en (vreemd genoeg ook aan) Janove Ottesen. Lekker in het gehoor liggende folkpop nummers met een licht americana randje. Wellicht niet de meest vernieuwende plaat, eerlijk is eerlijk, maar gewoon lekker solide, kwalitatieve en pretentieloze luistermuziek voor onderweg in de auto... Zit allemaal prima in elkaar als je 't mij vraagt!

Prima cd.

De eerste 7 nrs staan bij mij overigens andersom.

Catch the Sun
Save
Nonzero
Give It All
Gold Seeker
Anno
Winter Is Over

avatar van thebestfreaks
Een vriendelijk plaatje met duidelijke invloeden vanuit de 'folkcountrypop'. Leuk dat hij zijn eigen weg heeft gekozen.

Gewoon supergoede plaat. Grote klasse dat Tim Akkerman zijn eigen weg is gegaan. Stem komt goed uit in de songs. Lekkere arrangementen. Volgende keer iets minder op safe en wat risicovoller. Hang on to the new sound.

avatar van Twinpeaks
Prettige plaat. Ooit aangeschaft na een theaterconcert waarbij mij al opviel hoe veel plezier Akkerman beleeft aan het spelen van mooie liedjes. Het is allemaal niet vernieuwend ,maar wat hij doet doet ie adequaat en met passie. Fijne plaat om de zondag mee op te starten of te eindigen. 4 sterren op zeker.